KONSERVATIV: Tidligere Arkansas-guvernør, Mike Huckabee ligger an til å stille opp i kampen for å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
KONSERVATIV: Tidligere Arkansas-guvernør, Mike Huckabee ligger an til å stille opp i kampen for å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFPVis mer

Republikansk presidentkandidat sammenlikner homofili med drikking og banning

Men Mike Huckabee understreker at han har homofile venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den svært konservative tidligere guvernøren i Arkansas, Mike Huckabee, har tidligere gjort seriøse forsøk på å bli republikanernes presidentkandidat. Nå tyder mye på at han vil forsøke seg i valget i 2016 igjen.

Søndag var han gjest i CNN-programmet «State of the Union» for å snakke om den nye boka si, «God, Guns, Grits, and Gravy». Samtalen dreide raskt inn på homofiles rettigheter og homoekteskap.

- Å be kristne om å akseptere likekjønnet ekteskap, er som å be jøder om å begynne og servere reker innrullet i bacon i restaurantene sine. Eller å be muslimer om å servere noe som er støtende for dem, sier Huckabee til CNN.

Homofile venner Samtidig skriver han i den nye boka at han har venner og bekjente som er homofile.

- Folk kan være mine venner og ha en livsstil som ikke nødvendigvis er min livsstil. Jeg stenger ikke folk ute av vennekretsen eller livet mitt fordi de har andre syn enn meg, sier Huckabee.

Han ville ikke svare direkte på om han mener det er et bevisst valg folk tar dersom de er homofile.

- Jeg drikker ikke alkohol, men du verden, mange av mine venner - kanskje de fleste av dem, gjør det. Jeg banner ikke, men tro meg, jeg har mange venner som gjør det, forklarer republikaneren.

- Et bibelsk spørsmål Huckabee har også en bakgrunn som pastor, musiker og programleder for et konservativt radioprogram. Han tar nå til orde for lovverk som gir bedrifter mulighet til å beskytte seg mot anklager om at de diskriminerer homofile ved å vise til eiernes religiøse overbevisning.

- Jeg liker å tro at det er plass i Amerika til folk med ulike synspunkter uten skriking og roping og krav om å stenge forretninger. Jeg er bekymret over det nye klimaet. Det er ikke bare det at noen er uenige. De ønsker ikke å diskutere med meg. De ønsker å stenge ned folks bedrifter, sier Huckabee.

Obama var selv mot homoekteskap da han ble valgt til president i 2008, men snudde i 2012. De siste åra har mange politikere i USA skiftet mening, men Huckabee gjør det klart at han aldri vil støtte homoekteskap.

- Dette er ikke bare et politisk spørsmål. Det er et bibelsk spørsmål. Med mindre jeg får en ny versjon av skriftene, så er det ikke opp til meg å si: Ok, jeg skal forandre meg. Vi er så sensitive for å støte enkelte religioner, men vi opptrer som om kristne ikke kan ha overbevisninger som de har hatt i 2000 år, sier Huckabee til CNN.