Republikansk presidentkandidat sammenlikner homofili med drikking og banning

Men Mike Huckabee understreker at han har homofile venner.

KONSERVATIV: Tidligere Arkansas-guvernør, Mike Huckabee ligger an til å stille opp i kampen for å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
KONSERVATIV: Tidligere Arkansas-guvernør, Mike Huckabee ligger an til å stille opp i kampen for å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den svært konservative tidligere guvernøren i Arkansas, Mike Huckabee, har tidligere gjort seriøse forsøk på å bli republikanernes presidentkandidat. Nå tyder mye på at han vil forsøke seg i valget i 2016 igjen.

Søndag var han gjest i CNN-programmet «State of the Union» for å snakke om den nye boka si, «God, Guns, Grits, and Gravy». Samtalen dreide raskt inn på homofiles rettigheter og homoekteskap.

- Å be kristne om å akseptere likekjønnet ekteskap, er som å be jøder om å begynne og servere reker innrullet i bacon i restaurantene sine. Eller å be muslimer om å servere noe som er støtende for dem, sier Huckabee til CNN.

Homofile venner Samtidig skriver han i den nye boka at han har venner og bekjente som er homofile.

- Folk kan være mine venner og ha en livsstil som ikke nødvendigvis er min livsstil. Jeg stenger ikke folk ute av vennekretsen eller livet mitt fordi de har andre syn enn meg, sier Huckabee.

Han ville ikke svare direkte på om han mener det er et bevisst valg folk tar dersom de er homofile.

- Jeg drikker ikke alkohol, men du verden, mange av mine venner - kanskje de fleste av dem, gjør det. Jeg banner ikke, men tro meg, jeg har mange venner som gjør det, forklarer republikaneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.