Respekt og orden

På Oslos østkantskoler er jammen 50-tallet tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var merkelig. Ingen gutter sendte papirfly eller avbrøt meg med frekke kommentarer. Ingen jenter bannet eller slang beina på pulten. Jeg ble ikke engang utskjelt for å jobbe i tabloidavisa Dagbladet og ble litt skuffet.

Tenåringene var høflige. Det var stort sett stille i klasserommet. Elevene i tiendeklasse lyttet (i hvert fall tilsynelatende) til det jeg hadde å si. Grunnen til at jeg befant meg på Hersleb skole, kjent og beryktet byskole på Oslos beste østkant, var prosjektet «Journalist i skolen». Hensikten er å øke interesse for journalistyrket og mediebruk blant minoritetsspråklige elever.

HERSLEB BLE landskjent da en elev ble knivdrept på skolen i 1993. På den rosa skolen med tårnet fra 1922, er hijab og somaliske jenter i lange gevanter mer vanlig enn dyre merkeklær.

Elever uten minoritetsbakgrunn utgjør et absolutt mindretall. Norske middelklassebarn fra området sendes til Sinsen, Majorstua, Ila eller til privatskoler som St. Sunniva.

Elever med somaliske, irakiske eller vietnamesiske foreldre har respekt for læreren. De reiser seg, hilser og svarer når de blir spurt. Og noen knapt da. På Hersleb kan lærerne føle seg hensatt til 50-tallsskolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer