«Respekter privatlivet mitt»

I går uttalte Mette-Marit seg for første gang til pressen. Kristiansands-jenta ber om å få være i fred: - Vi må prøve å ha litt familieliv også oppe i alt dette her. Respekter privatlivet mitt, sier Mette-Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og Mette-Marit spør ikke Slottet om lov for å vise seg i parker. Selv om de har alles øyne rettet mot seg, er kjæresteparet fast bestemt på å leve et normalt familieliv.

I går ettermiddag forlot kjæresteparet leiligheten i Ullevålsveien 7. Sammen med en av sine beste venner, jusstudenten Morten Andreassen, og Mette-Marits tre år gamle sønn, Marius, kjørte de til Frognerparken.

Her lekte lille Marius glad og fornøyd på lekeplassen, mens kronprinsen og Mette-Marit fulgte med. For de fleste så det ut som en normal familie på ettermiddagstur.

Visste ingenting

Mandag kom nyheten om at kronprins Haakon og Mette-Marit har planer om å forlove seg. Totalt uanfektet av det voldsomme presseoppmøtet bestemte kronprinsen seg for å vise seg med kjæresten Mette-Marit Tjessem Høiby. De gikk arm i arm på St. Hanshaugen i Oslo mens fotografene knipset i vei.

Også i Frognerparken i går ble paret fotografert.

Ingen av de to ettermiddagsturene var klarert med Slottet. De ansatte på Slottet visste ingenting om parets to høstturer. Det understrekes at det er kronprinsen selv, i samråd med Mette-Marit, som har regien på når og hvordan de vil vise seg offentlig.

Det er en viss uenighet mellom de ansatte på Slottet og kronprinsen om hvordan han skal takle pressede situasjoner.

- Må ha familieliv

For Haakon er det viktig at han får leve et tilnærmet normalt liv med kjæresten, selv om foreldrene eller staben på Slottet er uenig i hans avgjørelser.

Mette-Marit uttalte seg for første gang til pressen i går ettermiddag. Haakons strategi har hele tida vært at han svarer på alle spørsmål, selv når de blir stilt til kjæresten.

Men i går måtte Mette-Marit be om ro:

- Uansett synes jeg det er vanskelig. Vi må jo prøve å ha litt familieliv også oppe i alt dette her, sa hun til NRK Dagsrevyen.

For de nærmeste vennene til Mette-Marit har det viktigste vært å skjerme henne for den voldsomme oppmerksomheten hun har fått siden nyheten om forholdet sprakk i romjula i fjor.

- Det blir vanskelig med 40 journalister på slep hver gang vi er ute og går, og det synes jeg dere må respektere litt, sier Mette-Marit selv.

Mette-Marit har også bedt pressen være forsiktig med å eksponere sønnen. Men det har vært vanskelig, ikke minst fordi faren har fortalt avisa Fædrelandsvennen at han har solgt familiebilder til Se og Hør. Vennene håper gutten er for liten til å skjønne hva som foregår.

- Det er ikke spesielt morsomt å få vite at moren omgås kriminelle, som enkelte medier har hevdet, forteller vennene. De har fått beskjed om ikke å fortelle noe til pressen før Mette-Marit selv gir klarsignal.

Trener mye

Mette-Marit Tjessem Høiby ønsker å leve mest mulig normalt. Paret vil ifølge venner fortsatt gjøre de tingene de er mest interessert i. Det betyr at de fortsatt vil gå på konserter og kino og besøke utesteder.

Paret handler sin egen mat. Den siste tida har det blitt mange middager i Ullevålsveien 7, også med venner.

Mette-Marit ønsker å stå på egne bein, men den siste tida har det vært vanskelig. Slottet har rådet henne til ikke å ta noen ny jobb fordi det ville skape for stor oppmerksomhet. Kronprinsen prøver også å leve mest mulig normalt. Hans oppgave er blant annet å følge Utenriksdepartementets aspirantkurs.

Kronprinsen liker å trene. Det gjør han i et treningsstudio ikke langt fra leiligheten de bor i.

Paret har den siste tida holdt seg unna utestedene på Grünerløkka i Oslo, men er observert en rekke ganger på Clodion på Frogner og på kaffebarer i nærheten av hjemmet.

UTE BLANT FOLK: Kronprins Haakon og Mette-Marits spasertur på St. Hanshaugen i Oslo mandag var ikke klarert med Slottet. Det var heller ikke gårsdagens tur til Frognerparken.