-  Respektløst og uklokt

Kjell Magne Bondevik refser det kristne bladet «Magazinet» for å ha trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg mener det var uklokt å trykke tegningene. Denne handlingen vitner om mangelfull respekt for islam, og for det muslimer holder hellig, sier Bondevik.

Krever respekt

Bondeviks refs av «Magazinet» vil bli lagt merke til i kristen-Norge. Sterke aktører i kristenlivet støtter helhjertet opp om «Magazinets» rett til å publisere støtende karikaturer av Muhammed.

Redaktør Finn Jarle Sæle i den kristne nettavisa «Norge i dag» slo i går fast på lederplass at norske medier ikke kan «underlegge oss noe islamsk billedforbud».

Bondevik er uenig: -  Vi som har en tro vil mer enn noen vite hvor viktig det er å vise respekt for det som andre trossamfunn holder hellig.

Fornærmelser

Førsteamanuensis og islam-ekspert Arild Romarheim ved Menighetsfakultetet, sier til Dagbladet at det kristne bladet «Magazinet» ikke burde trykket Muhamed-bildene.

-  Vi trenger dialog mellom vesten og den muslimske verden. Når man trykker slike bilder er det som om vi kommuniserer med skjellsord, sier han.

-  I den muslimske verden oppleves dette som å bli tråkket på. De opplever at vestlige land ydmyker deres hellige følelser. Derfor var det mildt sagt svært uklokt av «Magazinet» å trykke disse bildene, sier Romarheim, og mener en ikke kan forvente at folk i muslimske land uten videre har forståelse for vestens snakk om ytringsfrihet i denne saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer