Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Respirator koblet seg ut

Flere ganger sviktet pustemaskinen mens pasientene lå på operasjonbordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En datafeil førte til at paisenter Akershus universitetssykehus ved 4-5 anledeninger i år opplevde at pusteapparatet som holdt dem i live sluttet å fungere under operajon.

- De fleste hendelsene skjedde hos svært syke pasienter på intensivavdelingen. Respiratorene koblet seg automatisk ut, men slo seg på igjen etter noen sekunder, sier avdelingsoverlege Tor Martin Hoel til Romerikes Blad.

Siden i vår har selskapet som har levert maskinene og sykehuset hatt en diskusjon om årsaken til feilen. Problemet skyldes datafeil. Utstyret er nå byttet ut.

Respiratorene styrer ut- og innåndingen til pasienten.

- Hadde pasientene vært alene når dette skjedde, hadde det helt klart vært fare for pasientens liv og helse, sier avdelingsdirektør Arild Hammer i Direktoratet for sammfunnsikkerhet beredskap til Romerikes Blad.

STANSET:</B> En respirator av merket Dräger, som sees i bakgrunnen over pasientens hode, stanset ved flere anledninger på Ahus i vår.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media