Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Responsen er overveldende

Alle lar seg DNA-teste.

OVERVELDET: Politiadvokat Yngve Skovly er meget godt fornøyd med antallet vitner som har meldt seg til DNA-testing så langt.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OVERVELDET: Politiadvokat Yngve Skovly er meget godt fornøyd med antallet vitner som har meldt seg til DNA-testing så langt.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): I hele dag har mannlige vitner meldt seg for politiet i Ålesund etter at politiet gikk ut og ba menn som befant seg i området hvor Anja Weløy Aarseth (21) forsvant onsdag kveld.

Politiet holder pressekonferanse om siste utvikling i saken klokka 17.00.

Politiet tar sikte på å DNA-kartlegge alle som var i området.

- Det er stor pågang av folk som vil avgi DNA. Ingen vi har spurt har så langt har nektet å la seg DNA-teste, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Han sier han er veldig fornøyd med responsen.

- Jeg har aldri sett maken til engasjement. Publikum er åpenbart interessert i at dette er en sak de ønsker at skal oppklares. At så mange melder seg gjør arbeidet vårt lettere, sier Skovly, som roser publikums samarbeid i saken.

Blant de som møtte opp på politistasjonen i dag var 24 år gamle Johannes Løvold.

- Jeg fikk beskjed av politiet om å møte opp i de klærne jeg hadde på meg da jeg var i Aksla-fjellet den dagen Anja forsvant. Politiet fortalte meg at det skulle gjøre det lettere for dem når andre vitner skulle se på bilder av eventuelle gjerningsmenn, sier Løvold.

I går ble drapsofferet obdusert av professor og rettsmedisiner Inge Morild fra Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus.

- Vi er ferdige med alle undersøkelser, og har sendt forskjellige prøver, blant annet med DNA, til Folkehelseinstituttet. I tillegg vil vi analysere ulike ting og foreta mikroskopiske analyser. Det skal vi jobbe med framover, sa Inge Morild til Dagbladet tidligere i dag.

- Vi håper at det i noen av alle de prøvene som er tatt, skal være fanget opp DNA fra en gjerningsperson, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling