Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ressurssvake fanges ikke opp

- Tilbudet om foreldreveiledning i regi av det offentlige er for dårlig. De ressurssvake foreldrene fanges ikke opp. Det sier kursleder Odd Rolfsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolfsen har i en årrekke vært kursleder i barneoppdragelse og konfliktløsning både mellom barn og mellom barn og voksne.

- Barn, og ikke minst temperamentsfulle barn, kan lett framkalle irritasjon og negative følelser hos sine foreldre eller andre voksne. Faren oppstår når de voksne ikke klarer å kontrollere disse negative følelsene. Foreldrenes formaninger, trusler, aggresjon og påbud gjør at barnet reagerer med trass og uvilje. Barnet svarer med de samme negative reaksjonene som foreldrene. Barn som får røff og hardhendt behandling blir selv harde og røffe som voksne, sier Rolfsen.

Barne- og familiedepartementets foreldreveiledningsprosjekt har Rolfsen lite til overs for, i hvert fall slik det fungerer i dag.

- Tilbudet er for lite kjent blant folk flest og ikke profesjonelt nok lagt opp. Så lenge det er frivillig, fanger man dessuten ikke opp de ressurssvake foreldrene, mener Rolfsen.

Ekspedisjonssjef Haktor Helland i Barne- og familiedepartementet sier at målet er å motivere de mest ressurssvake til å bli med på foreldreveiledningen.

- Dette er en utfordring for de ansatte på helsestasjonene og i barnehagene. Her må vi lære underveis, sier Helland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!