Restad: - Viktig kursendring

Forslagene til endringer i 1998-budsjettet er et første skritt i en viktig kursendring av den økonomiske politikken. Det slo finansminister Gudmund Restad fast da han presenterte sentrumsregjeringens budsjettforslag for Stortinget fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Restad sa at regjeringen har lagt vekt på at forslagene til omprioriteringer må skje innenfor en ansvarlig økonomisk ramme.

  -Økt satsing på prioriterte områder må derfor følges av utgiftsreduksjoner eller inntektsøkninger på andre områder. Regjeringen foreslår å flytte betydelige beløp. Dette er et uttrykk for klare politiske prioriteringer, sa han.

Skyer i horistonten

Som sin forgjenger Jens Stoltenberg konstaterte Restad at norsk økonomi er inne i en meget kraftig og langvarig oppgang, men som Stoltenberg viste han til at det er trekk som tyder på at den økonomiske utviklingen kan være inne i en kritisk fase.

  Restad trakk fram høye boligpriser, økt utlånsvekst, økning i det private forbruket og strammere arbeidsmarked.

  - I denne situasjonen er det helt nødvendig at den økonomiske politikken samlet bidrar til å begrense veksten i norsk økonomi. En innstramming i økonomien må imidlertid gjelde både offentlig og privat sektor. En ensidig innstramming i offentlig sektor vil først og fremst ramme svake grupper. Det kan ikke denne regjeringen akseptere, sa Restad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer