Restad ertet på seg Ap

Finansminister Gudmund Restad (Sp) har klart å erte på seg Arbeiderpartiet. Årsaken er at Restad bruker budsjettsituasjonen i Stortinget som begrunnelse for å svekke budsjettbalansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap ber nå Restad klargjøre hva det er ved drøftelsene i Stortinget som tilsier et mindre stramt budsjettopplegg. Restad svarer ikke før i morgen.

UtvekslingI ly av budsjettarbeidet i finanskomiteen foregår det utveksling av spørsmål og svar mellom partiene og Finansdepartementet i høyt tempo. Partiene bruker den anledning de har til å stille spørsmål for å klargjøre ulike sider ved egne og andre partiers forslag. Da sentrumspartiene la fram sitt justerte budsjettforslag lørdag avstedkom det nok en runde.

Regjeringspartiene foreslo i sitt justerte opplegg å svekke balansen med 1,2 milliarder, i tillegg til å redusere ymse-posten på budsjettet med 500 millioner kroner. Balansesvekkelse betyr å bruke mer penger enn man finner inndekning for. Ymse-posten er den posten som brukes til blant annet å dekke inn vårens lønnsøkninger.

Ap sendte i går en rekke spørsmål til Restad. Partiet ville blant annet vite hvorfor budsjettet ikke lenger trenger å være like stramt som regjeringen la opp til i sitt opprinnelige forslag.

Situasjonen avgjør- I lys av drøftingene i Stortinget og situasjonen og utsiktene for norsk økonomi vurderer jeg dette alt i alt som et forsvarlig budsjettopplegg, svarte Restad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer