Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Restad forventer gradvis rentekutt

- Jeg forventer en gradvis reduksjon av renta gjennom året, sier finansminister Gudmund Restad. Mer eksakt ønsker han ikke å tidfeste når han tror eller venter at neste rentekutt vil komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansministeren stilte velvillig opp for pressen i Stortinget onsdag for å kommentere nyheten om et rentekutt på 0,5 prosent fra Norges Bank. Restad understreket at kuttet var i samsvar med regjeringens beskrivelse i nasjonalbudsjettet som ble lagt fram i fjor høst.

Der skrev regjeringen at vi ville få en gradvis reduksjon av rentenivået gjennom året ned mot europeisk nivå. Men Restad ønsker ikke å kommentere eller tallfeste hvor liten forskjellen mellom norsk og europeisk rentenivå bør være før han sier seg fornøyd med renteutviklingen.

.

Vil ikke skryte

I likhet med statsminister Kjell Magne Bondevik avstår også finansminister Gudmund Restad fra å ta all ære for rentenedgangen. Han minner imidlertid om at en del betingelser måtte innfris for at det skulle lykkes å få renta ned, blant annet at det vedtatte statsbudsjettet for i år ble tilstrekkelig stramt og at lønnsoppgjøret blir svært moderat.

- Det ser det nå ut til å bli, ut fra de signaler vi fikk fra Arntsen-utvalget, sier Restad.

(NTB)