Restad: Kontantstøtten kan bli utsatt

Finansminister Gudmund Restad (Sp) ser ikke vekk fra at det kan bli nødvendig å utsette kontantstøtten til to-åringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil vurdere alle utgifter staten har. Det betyr også at innføring av kontantstøtte til toåringer må ses på før vi legger fram regjeringens forslag til budsjett, sier Restad til Adresseavisen.

Han understreker at det ikke foreligger noen konkrete forslag om å utsette innføringen av kontantstøtten til toåringer, men sier samtidig at ingen post på budsjettet er hellig i arbeidet med å kjøle ned norsk økonomi.

- Men kontantstøtten er nok ikke den som først peker seg ut, fordi det jo foreligger en avtale i Stortinget, sier Restad til NRK.

Også parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti, Einar Steensnæs, viser til vedtaket i Stortinget når han skal kommentere uttalelsene fra Restad.

- Jeg vil overhodet ikke spekulere i noen muligheter for endringer i forhold til det som er vedtatt i Stortinget når det gjelder kontantstøtten, sier han til NRK.

Steensnæs sier at dersom det skal foretas endringer må det til en lovendring.

(NTB)

HARDE FORHANDLINGER: Finansminister Gudmund Restad og Kjell Magne Bondevik går inn i harde forhandlinger før de kan legge fram regjeringens forslag til budsjett. Nå kan det hende at kontantstøtten for 2-åringer blir utsatt.