- Restad tar feil

Finansminister Gudmund Restad sier at det blir lavere arbeidsledighet neste år. Feil, sier alle faginstansene. Både Arbeidsdirektoratet, Statistisk sentralbyrå, Norges Bank og Den norske Bankforening beregner større ledighet neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette ga Ap-toppene Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg grunn til et samlet angrep både på finansministeren og statsminister Kjell Magne Bondevik under finansdebattens innspurt i går kveld.

Mens finansdebatten pågikk, sank for øvrig oljeprisen på verdensmarkedet ytterligere og gjorde budsjettpartnernes uttrykte mål om å få ned renta enda fjernere.

Økt ledighet

Både Jagland og Stoltenberg hevdet med styrke at Bondevik-regjeringen ikke tar faren for økt ledighet på alvor, på samme måte som regjeringen undervurderte behovet for innstramming under fjorårets budsjettprosess.

Statsminister Kjell Magne Bondevik forsvarte regjeringens prognose med at verken Arbeidsdirektoratet eller Statistisk sentralbyrå forvalter den eneste sannhet.

- I så fall er det mulig å justere kursen i 1999, bl.a. gjennom revideringen av nasjonalbudsjettet, sa Bondevik og avla en forsikring om at det er regjeringens hovedoppgave nummer én å sørge for at arbeidsledigheten ikke øker.

For øvrig henviser Bondevik til neste korsvei som er revidert nasjonalbudsjett. Da skal man treffe evt. tiltak mot evt. økt ledighet, og da skal man også vurdere hvilke følger det kan få for norsk økonomi hvis den lave oljeprisen blir langvarig, sa Bondevik på spørsmål fra Carl I. Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer