Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Restad vil ikke gi noen signaler

Finansminister Gudmund Restad vil ikke gi signaler om hvordan han ser på den planlagte bankfusjonen før han har konsesjonssøknaden på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja til fusjon

- Jeg må være objektiv av hensyn til konkurransen i det norske marked, sier Restad. Finansministeren ble orientert om fusjonssaken i ettermiddag.

Restad sier samtidig at dersom konkurransen i det norske markedet ikke ivaretas, kan han ikke se at konsesjon kan gis.

Staten eier 52 prosent av aksjene i DnB og er eneeier av Postbanken. Regjeringen kommer derfor inn i saken både som eier og konsesjonsmyndighet.

Restad sier at solidaritet og konkurransen med utlandet er elementer regjeringen vil legge vekt på i konsesjonsbehandlingen.

Han vil ikke uttale seg om det er positivt eller negativt at staten får en lavere eierandel etter en eventuell fusjon, men minner om at det er er gjort vedtak om at staten skal selge seg ned i DnB i løpet av 1999.

Departementet vil behandle en eventuell konsesjonssøknad på vanlig måte. Det vil si etter forberedelse i Kredittilsynet. Normal behandlingstid i departementet er tre til seks måneder.

(NTB)