Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Restaurant sperret av i Salisbury etter at to ble syke

Politiet har sperret av en restaurant i den engelske byen Salisbury etter at to personer ble syke mens de spiste der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambulansetjenesten ble tilkalt til restauranten Prezzo i Salisbury klokka 17.38 søndag kveld. Der har en «medisinsk hendelse» har funnet sted, som involverer en mann og en kvinne.

Politiet i Wiltshire bekrefter på Twitter at de ble tilkalt av ambulansetjenesten klokka 18.45.

Som en forholdsregel ble restauranten og gater i nærheten sperret av mens politiet jobber videre på stedet og undersøker omstendighetene rundt dette.

Behandles på stedet

En talskvinne for ambulansetjenesten forteller at fire ambulanser ble sendt, inkludert et team spesialisert på å håndtere biologisk og kjemisk farlig materiale. I den siste oppdateringen talskvinnen har fått, var pasientene bevisste og ble behandlet på stedet, ifølge The Guardian.

Salisbury Journal skriver at gjester ved en pub i nærheten ikke får lov til å forlate puben, og at personer fra nødetatene har på seg vernedrakter.

Tidligere i dag gikk politiet i Wiltshire ut og advarte rusmisbrukere i området mot det farlige stoffet fentanyl, som de frykter er i omløp i området. Bruk av dette stoffet kan føre til utslett, hoste, hjerte- eller respirasjonsproblemer, lavt blodtrykk, kramper og hallusinasjoner, ifølge avisa.

Det er foreløpig ingenting som tilsier at hendelsen har noen forbindelse med forgiftningen av Skripal.

Skripal-saken

Den lille byen ble verdenskjent i mars, da den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble funnet bevisstløse på en parkbenk. Det tok ikke lange tiden før det ble slått fast at de hadde blitt utsatt for nervegiften Novitsjok, i sin tid utviklet i og av Sovjetunionen.

Begge ble alvorlig skadet, men overlevde. De er plassert på et hemmelig sted av britiske myndigheter.

Storbritannia pekte fort på Russland som ansvarlig for angrepet, noe som førte til en diplomatisk krise. Russland nekter for å ha noe å gjøre med angrepet.

Forrige uke siktet britisk politi to russiske menn for nervegiftangrepet mot Sergej Skripal og datteren i Salisbury. De to mennene, Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov, gikk senere ut i russisk media og avviste at de hadde noe å gjøre med saken.

NERVEGIFT: Mannen bak nervegiften «Novichok» forklarer hvordan den angriper kroppen. To personer er på sykehus etter å ha blitt utsatt for giften. Video: CNN/NTB Scanpix Vis mer

Tilfeldige ofre

Rundt fire måneder etter angrepet på Skripal og datteren, ble Charlie Rowley og hans partner, Dawn Sturgess, brakt til sykehuset etter at de kollapset i Amesbury. Sturgess døde 8. juli.

Det som gjør saken spesiell, i tillegg til at samme gift er involvert, er at hendelsen skjedde bare 13 kilometer unna Salisbury.

Paret ble eksponert for en høy dose av Novitsjok gjennom kontakt med en beholder, ifølge London-politiet. Det skal dreie seg om ei parfymeflaske som ble funnet i en søppelkasse. Politiet tror Rowley og Sturgess ble tilfeldige ofre.

De to sakene etterforskes sammen, men de russiske mennene er bare siktet for angrepet på Skirpal.

Saken oppdateres.

Hele Norges coronakart