Bjørn Tore Furseth og Gjøran Sæther åpner restaurant i lokalene til Onda på Aker Brygge.&nbsp;<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Iván Kverme</span>
Bjørn Tore Furseth og Gjøran Sæther åpner restaurant i lokalene til Onda på Aker Brygge.  Foto: Iván KvermeVis mer

Restaurantkonge skal omsette for 530 millioner i 2017

Bjørn Tore Furset har slått seg opp som en av restaurantkongene i Oslo. Snart åpner han Ling Ling by Hakkasan på Aker Brygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bjørn Tore Furset ligger ikke på latsiden. Siden 2013 har hans restaurantimperium åpnet restauranter som Festningen og Ingierstrand Bad, tatt over restaurantdriften på Ullevål Stadion og samtlige restauranter på kjøpesenteret Paleet på Karl Johan i Oslo og kjøpt 50 prosent av aksjene i Maaemo - med tre Michelinstjerner.

Ling Ling by Hakkasan

20. oktober i fjor tok de dessuten over driften av ærverdige Grand Café i Oslo, og 3. april åpner Fursetgruppen Ling Ling by Hakkasan, som er verdenskjente Hakkasan Groups første restaurant nord for London.

- Vi budsjetterer med en omsetning på 75 millioner kroner ved Grand Café og 60 millioner kroner ved Ling Ling i år. På eksisterende restauranter tror vi på en vekst på to prosent. Alt i alt budsjetterer vi med å omsette for 530 millioner i år, og vi regner med å nå en EBITDA på 45 millioner, sier styreleder og eier i Fursetgruppen, Bjørn Tore Furset, til Finansavisen.

God start for Grand Café

I fjor omsatte Fursetgruppen for 388 millioner kroner. Ifølge Finansavisen endte driftsresultatet (EBITDA) på 30,3 millioner i fjor, mot 20,2 millioner året før.

- Grand Café var et friskt pust i fjor, men vi hadde en positiv utvikling på samtlige restauranter. På to måneder og ti dagers drift nådde Grand Café en omsetning på 21 millioner kroner, sier adm. direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen til Finansavisen.

Hakkasan Group

Hakkasan Group har saudi-arabisk eier, og omsetter for rundt fem milliarder kroner på årsbasis. Gruppen favner blant annet restaurantkonseptene Hakkasan, Ling Ling by Hakkasan og Yauatcha. Ling Ling by Hakkasan i Oslo er den hittil største Ling Ling-restauranten.

Finansavisen kan fortelle at Fursetgruppen og Norwegian Property sammen har investert hele 50 millioner kroner i nykommeren. Til sammenligning investerte Fursetgruppen og Christian Ringnes 30 millioner i nye Grand Café.

Andre økonominyheter:
Trumps skattebombe kan bety «god natt» for norske selskaper
Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten