Paris

Restaurerte luksuseiendom - fant gammelt lik

Kjøperen av en forlatt luksuseiendom i Paris har stanset oppussingen etter at håndverkerne fant et 30 år gammelt lik i kjelleren.

SKREKK: Denne luksuseiendommens nye eier gjorde et grufullt funn i bygningen som ligger sentralt i Paris. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidet med å restaurere en gammel og forlatt eiendom i et av Paris' mest attraktive områder, er midlertidig stanset etter likfunnet, melder Le Monde. Eiendommen, som har stått forlatt i over 30 år, ble kjøpt tidligere i år for over 35 millioner euro (om lag 371 millioner kroner).

- JEG BLIR KVALT: Varebilsjåfør Cedric Chouviat, her sammen med kona Doria Chouviat, døde etter en kontrontasjoin med politiet i Paris i januar. Nå blusser debatten opp om politiets arbeidsmetoder. Reporter: Emilie Rydning. Video: AP Vis mer

Den forfalne bygningen i 12 rue Oudinot ligger bare minutter unna Les Invalides og Frankrikes offisielle statsministerbolig i hjertet av Paris. Liket skal ha blitt funnet i kjelleren, og ifølge lokale medier skal det ha ligget der i 30 år, skriver The Guardian.

Poet-beboer

Vinduer og dører på fasaden ut mot gata er murt igjen i bygget hvor den franske poeten François Coppée bodde på et tidspunkt. Den engang så elegante hagen er fullstendig overgrodd ettersom ingen har sett til den siden midten av 1980-tallet.

Eiendommen ble solgt fra et nederlandsk selskap i januar til den franske finansmannen Jean-Bernard Lafonta for 35,1 millioner euro.

Den tidligere sjefen for det franske investeringsselskapet Wendel begynte raskt å restaurere eiendommen med mål om å få den tilbake til fordums storhet, skriver Le Parisien.

Men da arbeiderne begynte å undersøke stedet, snublet de over liket.

- Knust

- Alle ble helt knust over å finne ut at det hadde vært der så lenge uten at noen av oss visste om det, sier visepresident Sabin Lebreton i en lokal organisasjon for bevaring av herskapshus, til Le Monde.

Liket skal ha blitt funnet i en kjeller under en haug med planker og andre bygningsrester. Da politiet fant spor av brukne bein og knivstikk, startet de en drapsetterforskning.

Dokumenter som ble funnet ved liket, gjorde at politiet kunne identifisere avdøde som Jean-Pierre Renaud. Han skal ha vært uten fast bopæl da han døde for om lag 30 år siden, skriver Le Monde.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken. Renauds barn er blitt informert om funnet, opplyser politiet.

Det er ventet at arbeidet med å restaurere herskapsboligen vil fortsette etter sommeren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer