Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Resten av russetida lagt i grus etter at russebussen brant

- Vi sitter på gangen og gråter.

MISTET BUSSEN I BRANN: Russejentene på Russebussen Soft City mistet russebussen sin i storbrann i morgentimene i dag. Foto: Privat
MISTET BUSSEN I BRANN: Russejentene på Russebussen Soft City mistet russebussen sin i storbrann i morgentimene i dag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi bestemte oss for ikke å rulle i går og for at bussen skulle stå parkert på Fornebu. Vi skulle ha en hviledag hele gjengen, sier Marte Classon leder for russebussen «Soft City 2018» til Dagbladet.

Sammen med de 13 andre jentene på russebussen fra Nesodden videregående skole fikk hun en trist beskjed i dag tidlig. Russebussen som de har jobbet med i lang tid og brukt en store summer på ble fullstendig nedbrent etter brann i en garasje der flere russebusser sto parkert på Fornebu.

- Vi fikk beskjed om at bussen brant da vi kom på skolen og fikk se en video av at hele bussen brant, sier hun.

UTBRENT: Russebussen Soft City ble totalt ødelagt i brannen. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
UTBRENT: Russebussen Soft City ble totalt ødelagt i brannen. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer

- Det er veldig kjipt. Vi har jobbet så mye. Den siste uka brukte vi 50 timer med maling og alt for å få den ferdig. Nå sitter vi på gangen og gråter, sier hun.

- Vi er bare 13 stykker, så vi har lagt i veldig mye penger, sier hun.

Hun beskriver russetida som ødelagt.

- Det er ikke så lett å få fiksa en utbrent russebuss, sier hun.

Russebussen var dekorert med motiver inspirert av den nylig avdøde kunstneren Terje Brofos, kjent under kunstnernavnet Hariton Puswagner.

NEDBRENT RUSSEBUSS: Slik så russebussen ut etter storbrannen som brøt ut i Fornebu i dag tidlig. Video/foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde et kjempekult tema, sier Classon.

Classon vil ikke si hvor mye penger de har brukt på bussen, men sier at det er snakk om en «veldig, veldig stor sum».

To busser brant

Thea Munro er på bussen «Catch My Drift», som også ble berørt av brannen på Fornebu. De var ute og rullet i natt.

Bussen «Catch My Drift» består av elever fra Nadderud og Sandvika videregående skole.

- Vi ble sluppet av rundt klokka 05.00. Jeg var ikke med på den aller siste etappen inn til garasjen, sier hun, som var rullesjef i går. Hun vet ennå ikke hvordan det går med bussen deres, som sto parkert i garasjen. Politiet opplyser at det er to busser som har brent, men at forholdene i garasjen gjør det vanskelig å vurdere resten av skadene.

STORE SUMMER: Store verdier ble ødelagt da russebussen Soft City brant. Bildet ble tatt før brannen. Foto: Privat
STORE SUMMER: Store verdier ble ødelagt da russebussen Soft City brant. Bildet ble tatt før brannen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg kom hit akkurat og vet ikke hvordan det går med bussen. Jeg håper virkelig det går bra. Dette kan ødelegge hele russetida. Vi har brukt to år på bussen og altfor mye penger, sier hun til Dagbladet.

Mistet alle verdier

Rune Martinsen i Russebussutleie eier både russebussen «Soft City» og den såkalte partybussen som brant i dag tidlig.

Han var selv sjåfør da partybussen var ute og rullet i natt.

- Vi parkerte her 06.30 i dag, sier Martinsen til Dagbladet. Deretter skulle Martinsen kjøre hjem mot Høvik omkring ti minutter unna. Men før han hadde rukket å legge hodet på puta før han ble varslet om brannen.

- Jeg hørte om det først via VG eller noe sånt. Jeg hev meg i bilen så fort jeg kunne. Meldingene gikk på stor brann, så det var bare å komme seg ned, sier han.

Ifølge han var det bare han og sjåføren på en anne buss igjen da han reiste. Politiet opplyser at det ikke var noen personer om bord i bussen.

- Nei, det var forhåpentligvis ingen igjen her, sier han.

- Alle mine verdier ligger i disse bussene, så jeg mister fullstendig næringsgrunnlaget med denne brannen. Det er umulig å erstatte disse, sier han.

UVISST ÅRSAK: Innsatsleder Torgeir Brenden opplyser at de ikke vet hva som kan ha vært årsak til storbrannen i dag. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media