Været

Restene av orkanen Nate på vei mot Norge. Slik påvirker det været

Folk langs kysten kan vente seg regn hele helgen når restene av orkanen Nate treffer Norge. Men på Sørlandskysten og på Østlandet kan det bli opp mot 15 grader.

Lavtrykk: Et velkjent syn i Bergen: Folk med paraply. I helgen kan det igjen være lurt å ta fram paraplyen på Vestlandet når restene av orkanen Nate treffer Norge. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix.
Lavtrykk: Et velkjent syn i Bergen: Folk med paraply. I helgen kan det igjen være lurt å ta fram paraplyen på Vestlandet når restene av orkanen Nate treffer Norge. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): I Mellom-Amerika tok orkanen Nate minst 21 menneskeliv og gjorde store ødeleggelser, men på ferden over Atlanteren har kraften avtatt. Det ventes ikke spesielt sterk vind når den treffer Norge fredag.

- Den er ingenting sammenlignet med det den har vært. For vår del blir det bare et vanlig lavtrykk, sier statsmeteorolog Ida Fosli til NTB.

Hun sier at orkanrestene tar med seg mild luft. Dermed vil ikke snøen legge seg like lavt som de siste dagene.

- Men det blir nok hvitt på toppene i Sør-Norge, sier meteorologen.

Milde temperaturer

Langs kysten betyr Nate regnvær.

- Det blir regn stort sett hele helgen på Vestlandet og langs hele kysten oppover – bortsett fra Øst-Finnmark, som ser ut til å slippe unna. Det beste helgeværet kommer østafjells, men det blir ikke helt strålende der heller. Østafjells kan det komme litt regn fredag, men for det meste opphold lørdag og søndag, sier Fosli.

I lavere strøk i Sør-Norge ventes det dagtidstemperaturer på mellom 10 og 13 grader de neste dagene. Langs Sørlandskysten og på Østlandet kan det bli opp mot 15 grader både lørdag, søndag og mandag, mens Nord-Norge kan vente seg temperaturer på 5–10 grader i helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer