Mye nedbør:

- Restene av stormen «Betty»

Det var restene av en storm som traff Irland tidligere i uka, som i natt og i morgentimene sørget for voldsomt regn i Sør-Norge.

FRA IRLAND: Lavtrykket beveget seg fra Irland til Norge. Foto: Meteorologene / Twitter / X
FRA IRLAND: Lavtrykket beveget seg fra Irland til Norge. Foto: Meteorologene / Twitter / X Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag og i morgentimene har deler av landet fått kjenne på restene av stormen «Betty», som tidligere i uka ga Irland mye vind.

- Det er ikke så mye vind eller futt igjen i «Betty», men en del nedbør henger igjen, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

- Det regner voldsomt, men det var forventet. Nedbøren er nå avtagende på sørlige deler av Østlandet, og beveger seg videre nordøstover. Nær svenskegrensa vil det regne godt noen timer til, sier Granerød 08-tida søndag morgen.

Målinger

Det er i løpet av de siste 24 timene målt 48,1 millimeter nedbør på Hovin i Oslo. På Bjørnholt i Oslo er det målt 47,6 millimeter. Målestasjonen på Blindern viser 35,6 millimeter regn.

- I Horten i Vestfold er det målt 58,7 millimeter, og i Åsgårdstrand er det målt 56,5 milllimeter, sier Granerød, og legger til at områder nær kysten tåler mer nedbør enn indre strøk.

I Drammen er det målt 43,6 mm nedbør det siste døgnet.

Slik blir dagen

På Sørlandet har regnet gitt seg, og utover dagen ventes det over 20 grader og sol, opplyser meteorologen.

- På Østlandet vil skyene henge godt igjen, men ytre strøk kan trolig se litt sol i løpet av ettermiddagen, sier han.

Vestlandet får stort sett skyet vær, men kanskje også gløtt sol og temperaturer opp mot 22 grader på det varmeste.

Møre og Romsdal og Trøndelag får en søndag «som stort sett er skya», ifølge meteorologen.

I Nordland starter dagen bra, men været fra Møre og Romsdal og Trøndelag vil trekke innover landsdelen i løpet av dagen, og sørge for mer skyer.

- I Troms og Finnmark er det de vestlige områdene som får best vær; lettskyet og temperaturer opp 22 grader indre strøk Troms. Nær kyst ventes det litt lavere temperaturer, sier Granerød.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer