Orkanen Ida:

Restene etter Ida på vei til Norge

Orkanen som har forårsaket store skader i USA de siste ukene vil også sette sine spor her i landet.

NEDBØR: Det vil bli store mengder nedbør i Trøndelag og Nordland. Her fra en regnværsdag i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB
NEDBØR: Det vil bli store mengder nedbør i Trøndelag og Nordland. Her fra en regnværsdag i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Orkanen Ida har herjet i store deler av USA de siste ukene. Det er en av de kraftigste orkanene som er registrert noen gang, med en vindstyrke på opptil 66 meter per sekund. Meteorolog Hanne Beate Skattør forteller at Ida vil påvirke det norske været den kommende uka.

Høytrykket som har gitt sol og fint vær i store deler av landet, vil nå bli erstattet av et lavtrykk som kan medføre store mengder regn og uvær.

Orkanen har ført til fatale konsekvenser. Så langt er over 50 personer i USA bekreftet døde.

Kan bli farevarsel

- Restene etter Ida har blandet seg inn med lavtrykk, og dette vil intensivere regn og nedbør, sier Skattør.

Som følge av at restene etter orkanen nå er på vei mot Norge vil Trøndelag og Nordland få store mengder regn.

- Tirsdag og onsdag vil det bli en del nedbør. Det kan hende det blir sendt ut farevarsel, men situasjonen er noe vi må overvåke og følge med på, sier meteorologen.

Meteorologene spår opp mot 80 millimeter regn tirsdag og nærmere 50 millimeter dagen etter. Orkanen drar ikke med seg vind, men en god del nedbør.

Skattør forteller at de vil ta en grundig vurdering i løpet av mandagen, for å se om det er nødvendig å sende ut farevarsel.

ØDELEGGELSER: Orkanen «Ida» fortsetter å herje i USA, og har ført til store materielle skader. Video: Twitter / St. Bernhard Parish. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Store kontraster

Det er imidlertid ikke alle som får kjenne på restene etter Ida. Både på Sørlandet og Østlandet vil sola skinne og temperaturene vil varme.

- Østlandet går inn i en periode med mye sol og økende temperaturer. På onsdag kan det til og med bikke over 25 grader. Sørlandet vil også få rolig og fint vær, men det kan bli litt skyer, sier Skattør.

Det er store kontraster og et tydelig værskille som vil fortsette gjennom uka. Mens Nordland og Trøndelag vil få store mengder regn fra orkanrestene, vil Sør- og Øst-Norge få varme dager og skyfri himmel. Vestlandet vil også få nedbør, og stort sett vil det være overskyet, ifølge Skattør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer