Resultatene fra USA-valget 2008

Her får du den fullstendige oversikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På denne nettsida får du alle de relevante resultatene fra USA-valget 2008. Og du får dem hurtig.

Grafikken på denne sida vil bli kontinuerlig oppdatert med de aller siste endringer og bevegelser i valgresultatet, etter hvert som stemmene fra de 50 delstatene og District of Columbia blir talt opp.

Øverst i denne artikkelen ligger det et dynamisk kart over de 50 delstatene og DC. De ulike statene får farge ut fra hvilket parti som ligger an til å få flertall i staten - og dermed stikke av med alle delstatens valgmenn.

Etter hvert som tellingen avsluttes for de enkelte delstater, vil staten skifte farge for å indikere at resultatet er bekreftet/endelig. Oransje farge i  en stat indikerer at det er for jevnt mellom partiene til at vi kan utpeke sikker retning, før opptellingen er over.

Presidentkampen

I grafikken rett under her finner du en klar og tydelig oversikt over ståa i kampen om valgmennene. Den kandidaten som får minst 270 valgmenn er sikret flertall, og dermed presidentembetet.

I grafikken nederst får du en oversikt over fordelingen av stemmer per stat, som i kartet på toppen, men litt mer oversiktlig og lettere lesbart.