Resultatet ned for Norsk Hydro

Markedet viste sin skuffelse med markert kursfall på Oslo Børs, da Norsk Hydro ASA framla sine foreløpige regnskapstall for 1997 i formiddag. Resultat etter skatt var i 1997 5,2 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedgangen i driftsresultatet etter skatt er på 16 prosent fra året før, og skyldes først og fremst lavere priser på gjødselprodukter og høyere finans- og skattekostnader.

Ille for landbruk

Hydros landbruks-divisjon begynte sin nedgang i tredje kvartal. Tendensen forsterket seg i fjerde kvartal, ikke minst i desember. Driftsresultatet for landbruk er halvert, fra 2,6 milliarder i 1996 til 1,3 milliarder i 1997.

Omsetningen til Norsk Hydro ASA nærmer seg nå 100 milliarder kroner, og var i 1997 på 96,1 milliarder kroner mot 84,8 milliarder året før. Men inntjeningen har ikke vokst tilsvarende.

Riktignok var Norsk Hydros driftsresultat for 1997 vel 10,7 milliarder kroner, eller 11 prosent høyere enn året før. Men i 1996 ble driftsresultatet belastet med nedskriving og avsetning i Frigg-området med til sammen 1 milliard kroner. Korrigert med dette beløpet var Norsk Hydros driftsresultat i 1997 på linje med året før.

Kursfall

Inntjeningen fra tilknyttede selskaper er svakere enn i fjor, og resultat før skatt ligger omtrent på nivå med fjoråret, på 10,3 milliarder mot 10,2 milliarder i 1996. Etter skatt ligger konsernresultatet på 5,2 milliarder.

- Hvis en ser bort fra landbruk, har det vært et rimelig godt år for Hydro, sa Hydros generaldirektør Egil Myklebust da han framla resultatet i dag.

Børsens umiddelbare reaksjon på Hydros regskapstall var et kursfall på 6-7 prosent på Hydro-aksjene.

(NTB)