NYE UNDERSØKELSER: Politiet har gått fra dør til dør og i friområdene i nærheten av der spedbarnet ble funnet. Foto: Bjørn Langsem
NYE UNDERSØKELSER: Politiet har gått fra dør til dør og i friområdene i nærheten av der spedbarnet ble funnet. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Resultatløs dør-til-dør-aksjon i Stavanger

Få spor i jakten på den ukjente moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Stavanger har fortsatt få spor i etterforskningen av babymysteriet. Søndagens dør-til-dør-aksjon var resultatløs. Samtidig har den ukjente moren fått oppnevnt forsvarer.


Søndag gikk politiet på nytt fra dør til dør i nabolaget på Våland i Stavanger hvor det døde spedbarnet ble funnet fredag formiddag.

Heller ikke denne gangen ga aksjonen noe resultat.

- Nei, ingen har sett noe som har avgjørende betydning for å komme videre i saken. Vi har heller ikke fått inn flere tips, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet avsluttet rundspørringen søndag ettermiddag, og setter nå sin lit til at barnets mor kontakter advokat Brynjar Meling, som søndag ble oppnevnt som forsvarer for den ukjente kvinnen.

- Vi har gjort det slik fordi vi håper at hun vil finne det mindre skremmende å ta kontakt med ham istedenfor myndighetene, og for at hun kan få råd fra ham om hva hun skal gjøre, sier Rossebø.

Kvinnen kan henvende seg til advokaten uten at politiet får vite hvem hun er.


Kan være trygg

- Jeg har forståelse for politiets syn om at de kunne komme i en vanskelig situasjon med både å være de som skulle betrygge henne og samtidig være de som skal etterforske saken. Så derfor er dette fornuftig av politiet, og jeg har heller ingen betenkeligheter med å påta meg et sånt oppdrag, sier Brynjar Meling til NTB.

Meling sier at kvinnen kan være trygg på at lojaliteten hans vil være hos henne, og at han vil overholde taushetsplikten. Han lover å gjøre det han kan for at hun skal få den hjelpen hun trenger.

- Det er viktig å kommunisere at her er det ikke snakk om fengsel, man setter ikke et menneske som er i en slik livskrise i varetekt. Det er også viktig å understreke at dette ikke trenger å være et straffbart forhold, selv om jeg har forståelse for at politiet må etterforske det som et, sier Meling.

Han er tilgjengelig for kvinnen via sin kontortelefon 51 84 20 60, og har allerede tatt kontakt med krisesenteret i Stavanger i tilfelle kvinnen skal ha behov for hjelp der.

- For alt vi vet kan dette være en kvinne som er i konflikt med en familie eller noe lignende, og som trenger et trygt sted å være. Da er det naturlig å ha et apparat som også ivaretar dette, sier Meling.


Politiet sliter

Også politiinspektør Rossebø understreker at det viktigste for politiet nå er å få forsikret seg om at kvinnen har det bra. Den strafferettslige siden av saken kommer i andre rekke.

- Dette er en vanskelig sak, og vi sliter med å komme videre, sier Rossebø, som oppfordrer alle som kan ha informasjon i saken om å ta kontakt med politiet.

Stavanger-politiets fire etterforskere har fått hjelp av to etterforskere fra Kripos i etterforskningen, men foreløpig står den i stampe. Politiet håper at den foreløpige obduksjonsrapporten og tekniske spor fra innholdet i papirposen kan hjelpe dem et stykke på vei. Det finnes også overvåkingskameraer i nabolaget som politiet ønsker å hente ut video fra.

Det var ved 10-tiden fredag at en eldre kvinne oppdaget en pose med en nyfødt død jentebaby i Asbjørnsens gate på Våland. Politiet er sikre på at barnet ikke er født på noe sykehus i området.

Det er ikke noe som tyder på at det døde spedbarnet har vært utsatt for vold. Politiet utelukker fremdeles ikke at barnet kan være av asiatisk opprinnelse.

(NTB)

STAVANGER 20090130
Politistasjonsjef Henry Ove Berg på Stavanger politistasjon ba fredag ettermiddag om at folk tar kontakt med politiet hvis de har tips i saken der et spedbarn funnet i hage.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
STAVANGER 20090130 Politistasjonsjef Henry Ove Berg på Stavanger politistasjon ba fredag ettermiddag om at folk tar kontakt med politiet hvis de har tips i saken der et spedbarn funnet i hage. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer