Resultatløs dykking etter Benedicte

Over 60 dykkere søkte lørdag i Akerselva, i Oslo havnebasseng og Gjersjøen i Oppegård uten å finne spor etter den savnede Benedicte Maxwell Iversen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fortsetter søndag, dersom familien til den savnede ønsker det, sier Tore Aglen, operasjonsleder for 60 frivillige dykkere som deltok i søket lørdag.

I tillegg til de 60 frivillige satte Oslo Brannvesen inn et team på fem dykkere som søkte i indre havnebasseng, i begge retninger fra munningen av Akerselva.

- Strømforholdene er gunstige, men sikten er dårlig, sa dykker Ketil Tærum i Oslo Brannvesen da NTB besøkte teamet i arbeid ved Palékaia lørdag ettermiddag.

I Gjersjøen gjennomførte dykkere søkene ved hjelp av vannscootere. Operasjonsleder Tore Aglen sier at teamet greide å fullføre søket i Gjersjøen lørdag, men søkene i Akerselva og havnebassenget kan altså komme til å fortsette søndag.

Ifølge politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt er det ikke kommet noe nytt ut av lørdagens søk.

- Absolutt ingenting, sier han.

Stor pågang

Pågangen av frivillige dykkere som ønsket å bistå i letingen var lørdag stor. Over 100 dykkere måtte avvises da de meldte seg til tjeneste i det private søket, ifølge Aftenpostens nettutgave. Dykkerne som ble avvist, ble silt ut av aksjonsledelsen som ønsket et høyest mulig kvalifikasjonsnivå blant dykkerne som deltok i søket.

Sidsel Grasli, talskvinne for familien til den savnede 28-åringen, var lørdag svært fornøyd med oppslutningen om leteaksjonen.

- Jeg har akkurat snakket med moren til Benedicte. Familien er svært takknemlig for at så mange stiller opp, sier Grasli.

Hun utelukker ikke muligheten for at søkene kan fortsette enkelte steder også søndag.

Hjelpe politiet

- Hensikten vår er å prøve å bidra til å finne spor vi kan overlate til politiet. I tillegg gjør vi søkene så grundig som vi kan slik at vi kan bidra til å eliminere enkelte områder, sier Grasli.

Om lag 30 av dykkerne søkte i Oslos havnebasseng, ti i Akerselva og ni i Gjersjøen i Oppegård, opplyser Tore Aglen.

(NTB)

SISTE BILDE: Dette er det siste sporet politiet har av Benedicte. 2. påskedag forsvant hun ut av denne 7-Eleven-kiosken i Oslo. Siden har ingen sett henne.
RESULTATLØS DYKKING: Dykkere lette i dag forgjeves etter Benedicte. Forsvinningen er fortsatt et mysterium for politiet.
INGEN FUNN: Dykkere fra Oslo Brannvesen søkte i dag etter Benedicte ved Palékaia i Oslo.