Resultatløs leting etter Anja (21) i natt

Har vært borte siden onsdag.

RESULTATLØST: Leteaksjonen etter Anja Weløy Aarseth er fremdeles resultatløs. 
Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
RESULTATLØST: Leteaksjonen etter Anja Weløy Aarseth er fremdeles resultatløs. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag morgen er det fortsatt ikke gjort funn i letingen etter 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen, som har vært borte siden onsdag.

Politiet trapper opp igjen letingen etter 21-åringen lørdag morgen.

- Vi startet på et finsøk i området fredag, og planen er å fullføre dette lørdag, slik at vi er sikker på at vi ikke har gått glipp av noe, sier John Kåre Flo, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, til NTB.

- Jeg håper like mange vil være med å lete som fredag, sier han.

Politiet har hatt mannskaper ute i terrenget hele natt til lørdag, men arbeidet har ikke gitt politiet flere spor å gå etter i saken.

- Dette har vært et forsiktig søk med blant annet lytteposter. Det er ikke gjort nye funn, opplyste operasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt tidlig lørdag morgen.

De siste sikre sporene etter kvinnen slutter ved den parkerte bilen hennes ved Aksla i Ålesund, dit hun trolig dro for å trene.

Kripos - Når vi ikke vet hva som har skjedd, er vi nødt til å gå veldig bredt ut - også ut ifra at det i verste fall kan ha skjedd noe kriminelt. Det er viktig å sikre mest mulig informasjon mens den er fersk, uttalte politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB fredag.

Kvinnen ble meldt savnet av familien i 12-tiden torsdag, og leteaksjonen ble satt i gang like etter. Anja Weløy Aarseth er om lag 170 centimeter høy. Hun er slank og har blå øyne og mørkt blondt hår.

Det lokale politiet får bistand fra Kripos, som har sendt to etterforskere til byen.

- Vi har ingen holdepunkter for at dette er en kriminalsak. Men når vi ikke finner henne, må det skje en parallell etterforskning, sier politiadvokat Skovly.

Sist sett av bestemor Nærmere 150 personer deltok fredag i et finsøk innenfor et område med en utstrekning på rundt 3 kilometer i lengde omkring byfjellet. Rundt 80 prosent av dette området er gjennomsøkt, kunne politiadvokaten opplyse ved 20-tiden. Samtidig har omtrent like mange frivillige drevet søk i andre områder.

21-åringen jogger aktivt og skal ha kjørt til Aksla, et ganske stort turområde i Ålesund, for å trene. Bestemoren var den siste som så henne onsdag ettermiddag i 17- 18-tiden.

(NTB)

 INGEN FUNN: Lørdag morgen er det fortsatt ikke gjort funn i letingen etter 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen, som har vært borte siden onsdag.
Foto: Politiet / NTB scanpix
INGEN FUNN: Lørdag morgen er det fortsatt ikke gjort funn i letingen etter 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen, som har vært borte siden onsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer