Resultatløs leting også i dag

Og arbeidet med identifisering av de omkomne i Sirdal starter ikke før på mandag.

SAUMFARER OMRDÅDET: Rundt 30 snøskutere er satt inn i letingen etter den savnede mannen. Så langt har ikke den omfattende leteaksjonen gitt resultat. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK
SAUMFARER OMRDÅDET: Rundt 30 snøskutere er satt inn i letingen etter den savnede mannen. Så langt har ikke den omfattende leteaksjonen gitt resultat. Foto: SONDRE STEEN HOLVIKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Letingen etter den antatt omkomne skiløperen i Sirdal fortsatte i dag med uforminsket styrke. Men heller ikke i dag fant de mannen.

- Vi vil vurdere fortløpende hvor mye mannskap som skal settes inn i søket. Letingen vil uansett fortsette i morgen, opplyser Karstein Tendenes, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, til Dagbladet.

Håpet svinner Som Dagbladet skrev i går, svinner håpet om å finne mannen, som trolig er tysker, for hver dag som går. Blir han ikke funnet en av de nærmeste dagene, kan man måtte vente til våren og snøsmeltingen før så skjer.

Imens kan verken tyske eller britiske myndigheter bekrefte de omkomnes identitet. Grunnen er at de avventer de rettsmedisinske undersøkelsene i Norge - og de er ikke satt i gang ennå.

- Likene ligger fremdeles her i Rogaland. Etter planen sendes de til Gades institutt i Bergen for obduksjon på mandag, opplyser Tendenes' operasjonslederkollega Charles Bøgild til Dagbladet.

Snøskutere og hunder Så langt er to kvinner og en mann funnet døde. Ifølge hytteboka på Taumevatn turisthytte er de hjemmehørende i den tyske delstaten Sachsen, Wales og Sveits.

Over 40 personer har deltatt i letingen etter den savnede mannen. De har disponert rundt 30 snøskutere og redningshunder.