Resultatløst søk etter Benedicte

Dykkere søkte i går ettermiddag og kveld etter den savnede Benedicte Maxwell Iversen i Akerselva, men gjorde ingen funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet ikke om dykkerne er ferdige eller om de fortsetter onsdag, forteller politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til NTB like før klokken 22 tirsdag kveld.

Søkene i elva skal ikke ha kommet i stand etter konkrete tips, men er en del av politiets ordinære etterforskning i saken.

Omtrent samtidig med søket i Akerselva gjennomførte politiet også en større dør til dør-aksjon i området der den savnede 28-åringen bor. Heller ikke denne aksjonen skal ha gitt umiddelbare resultater.

- Vi vil ikke gå gjennom hva som er kommet fram før onsdag, men foreløpig er det ingenting som tyder på at vi er nærmere en løsning, forteller Abrahamsen.

Politiet vil onsdag fortsette rundspørringen og oppsøke husstandene i nærheten av den savnedes bopel i Grønnegata i Homansbyen i Oslo.

- Området er stort, og vi trenger mer tid, opplyser Abrahamsen.

- Ressurssterk kvinne

Foreløpig har politiet ingen mistenkte, men saken etterforskes som en kriminalsak. Forsvinningen sjekkes imidlertid foreløpig ikke opp mot andre saker der unge kvinner har forsvunnet de siste årene.

- Den savnede er en ung kvinne med relativt store ressurser og en god jobb, fastslår Abrahamsen. Han finner det svært merkelig at hun skal ha forsvunnet av egen fri vilje. Familien til 28-åringen er på sin side overbevist om at hun ikke har forsvunnet frivillig.

Savnede ble søndag etterlyst i hele Europa gjennom Schengen-samarbeidet. Politiet har til tross for stor medieoppmerksomhet rundt saken bare fått inn rundt 60 tips, og en grov gjennomgang har ikke gitt noen gode spor. Politiet har foretatt vitneavhør av 15-20 personer. Noen er avhørt flere ganger.

Treningssko i leiligheten

Etterforskerne tror nå at Iversen skulle gjøre noe annet enn å gå på trening og stikke innom jobben. Treningssko og nøkkelkort til arbeidsplassen lå igjen i leiligheten.

Den 28 år gamle sivilarkitekten har vært borte siden mandag 1. april, og ble sist sett da hun forlot 7-Eleven i Hegdehaugsveien ved 12-tiden. Her handlet hun brus, røyk og batterier. Samboeren hennes har forklart at hun sa hun skulle på trening, stikke en tur innom jobben og så gå på kafé.

(NTB)