Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Resultatløst søk etter savnet jente (6) og gutt (11)

Meldt savnet i Leirvik på Stord i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store letemannskaper, inkludert et femtitalls personer, sju hunder og Sea King-helikopter, har søkt forgjeves gjennom natten etter en gutt (11) og jente (8) som ble meldt savnet i Leirvik på Stord i går.

Har du bilder eller informasjon om saken? Kontakt Dagbladet på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

Siste sikre observasjon av søskenparet er klokka 18.30 i området Hadlabrekka, da de gikk i retning Leirvik sentrum. Det er så langt ikke mistanke om at det er snakk om en ulykke, familieforhold eller noe kriminelt, opplyser politiet i morgentimene.

Den nå elleve år gamle gutten startet en liknende leteaksjon da han stakk av fra hjemmet i fjor. Han ble da seinere funnet i god behold. Flere ganger siden skal han også ha rømt hjemmefra, ifølge bt.no.

Politiet arbeider foreløpig under hypotesen om at noe liknende har skjedd igjen.

- Vi har som utgangspunkt å finne dem i god form, og vil be folk om å sjekke garasjer, boder, kjellerhalser og liknende, og melde fra til oss med en gang, sier operasjonsleder Terje Heldal ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Leteområdet er preget av dårlig vær: 6-7 grader, regn og sterk vind, noe som førte til at Sea King-helikopteret måtte returnere til basen på Sola i natt. Det vil bli vurdert innsatt igjen om forholdene bedres.

- Dersom barna har vært ute og godt i dette været, er det ikke ideelt. Som sagt håper - og tror - vi at de blir funnet i god behold, sier Heldal.

Søskenparet skal ha sørøstasiatisk utseende. Jenta (6) er sannsynligvis iført en rosa onepiece-drakt; gutten (11) beskrives som mørkt kledd og muligens med et rødt skjerf eller hodebånd på hodet. Tips kan rettes til politiet på telefonnummer 02800.

Det vil i morgentimene bli fortløpende vurdert om søket skal utvides, blant annet til også å gjelde langs sjøen i kystbyen, sier politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media