Resultatsmell for Lindex

Omsetningen i sammenlignbare Lindex-butikker falt i detaljhandelens viktigste kvartal.

SVIKTENDE SALG: Det har vært et utfordrende år for kleskjeden Lindex. Foto: NTB Scnapix.
SVIKTENDE SALG: Det har vært et utfordrende år for kleskjeden Lindex. Foto: NTB Scnapix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finske Stockmann Group, som eier Lindex, presenterte onsdag dårlige nyheter for kleskjeden som i dag har 99 butikker i Norge.

Omsetningen i Lindex’ sammenlignbare butikker falt med én prosent i fjerde kvartal i fjor, som inkluderer både den store handelsdagen Black Friday og julehandelen.

Lindex’ driftsresultat endte ifølge Finansavisen på 54,9 millioner euro, tilsvarende 530 millioner norske kroner, i 2016, og er estimert til å ende på omtrent 13 millioner euro, eller 126 millioner norske kroner, i 2017.

Lav bruttomargin

«Dette er signifikant lavere enn fjoråret. Bruttomarginen i Lindex’ butikkvirksomhet har forblitt på et lavt nivå, og kostnadsreduksjon fra lønnsomhetsforbedringsprogrammet vil først oppnås i 2018», skriver eierselskapet Stockmann Group, ifølge Finansavisen.

Siden desember 2007 har Lindex vært en del av Stockmann Group, som er notert på Helsingforsbørsen i Finland (Nasdaq Helsinki).

Stockmannkonsernet består av Stockmann Retail som har åtte kjøpesentre, Stockmann Real Estate og Lindex med omtrent 475 motebutikker.

Finansavisen skriver at konsernet vil nå en omsetning på rundt 1.056 millioner euro i 2017, en nedgang på én prosent i sammenlignbare virksomheter.

60 ansatte har mistet jobben

For Lindex var fjoråret preget av tre kvartaler med sviktende salg, en adm. direktør som sluttet og et innsparingsprogram på 100 millioner svenske kroner, i tillegg til at rundt 60 ansatte på Lindex’ hovedkontor mistet jobben i november i fjor.

Regnskapstallene for Lindex Norge foreligger ikke før i februar, opplyser Nina Haugen, markedssjef i Lindex Norge, til Finansavisen.

I 2016, det siste tilgjengelige regnskapet, hadde Lindex Norge en omsetningsvekst på 1,3 prosent sammenlignet med året før.

Andre økonominyheter:

Trygve Hegnar: Sex and the City
Dette er Sveriges rikeste - se listen
«Bitcoin er ned, kjøp kylling i stedet!»