Retningsløst før åpning i USA

Futures-handelen indikerer en svakt positiv til flat åpning for børsene i USA: Det ventes en impulsløs dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De amerikanske hovedindeksene endte i går mer eller mindre flatt etter å ha kommet seg bra opp rett før slutt. Skal vi tro på indikasjonene fra futures-handelen, er den positive stemningen fra sent i går fortsatt tilstede, og det ser derfor ut til å gå mot en liten oppgang fra åpning i dag.

Det er får nye impulser å forholde seg til før dagens åpning. Klokken 14.30 legges det frem tall for inflasjonen på engrosnivå. Produsentprisindeksen i juli er ventet å falle 0,3 prosent, etter et fall på 0,4 prosent i juni. Holdes de volatile matvare- og energiprisene utenfor er det ventet en oppgang på 0,1 prosent, på nivå med juni måned.

Dette er tall som sannsynligvis vil bli mottatt med et eneste stort gjesp av aksjemarkedet. Inflasjon på dette nivået gir ikke grobunn for inflasjonsbekymringer. For sentralbanken i USA betyr det at det er liten inflasjonsfare knyttet til nye rentekutt.

'Etter det vi forstår, vil imidlertid ikke dette nøkkeltallet bety noe fra eller til for markedets konjunkturelle forståelse. I dagens situasjon er ikke inflasjon noe stort tema; det meste dreier seg om vekst - eller snarere mangel på vekst', skriver makroøkonomene i DnB Markets i sin morgenrapport.

Søkelyset er nok i større grad rettet mot neste ukes detaljhandelstall for juli måned, som kommer tirsdag neste uke, og som vil kunne gi nye impulser til betraktningene om utviklingen i amerikansk økonomi.

'De amerikanske aksjemarkedene har for det mest vært sammensunket denne uken, ikke ulikt traderne i New York som har lidd seg igjen unormalt varmt vær. Mange observatører mener markedet er fastlåst i handelsintervaller, og de vil sannsynligvis ikke bryte fri før det er klarere indikasjoner på den økonomiske retningen og at det tegn til at selskapsresultatene er på bedringens vei', skriver CNNfn.com.

Mandag steg Dow Jones-indeksen 5 poeng til 10.298,56 poeng. Nasdaq-indeksen falt 3 poeng til 1.963,32 poeng.

Drøye halvannen time før åpning er Nasdaq-futuren opp 4,4 poeng i forhold til fair value. Det indikerer svak oppgang fra start for IT-aksjene. Samtidig er futures-kontrakten for S&P 500 opp 3 poeng. Det indikerer at Dow Jones-indeksen vil åpne flatt til svakt opp.