Rett etter dette bildet ble tatt ble hun angrepet

Kjendisreporter Lara Logan alvorlig skadd og utsatt for seksuelle overgrep etter at 200 demonstranter gikk til angrep på henne.

ANGREPET: Dette bildet ble tatt rett før Lara Logan ble skilt fra resten av teamet og ble utsatt for det CBS kaller «brutale og vedvarende seksuelle overgrep og vold».  Foto: REUTERS/SCANPIX
ANGREPET: Dette bildet ble tatt rett før Lara Logan ble skilt fra resten av teamet og ble utsatt for det CBS kaller «brutale og vedvarende seksuelle overgrep og vold». Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går publiserte tv-selskapet CBS bildet av kjendisreporteren Lara Logan, rett før hun ble angrepet fredag.

Det var under feiringen av Mubaraks avgang på Tahrir-plassen CBSs sjernereporter Logan ble omringet av 200 demonstranter i lynsjestemning.

Brutalt angrep Logan ble skilt fra resten av teamet og ble utsatt for det CBS kaller «brutale og vedvarende seksuelle overgrep og vold». Reporteren ble reddet av en gruppe kvinner og 20 egyptiske soldater, melder CBS. Logan returnerte til USA sist lørdag.

Logan, som er sjefsreporteren i utenriksavdelingen til CBS, er én av minst 140 journalister som har blitt angrepet i løpet av revolusjonen i Egypt, melder The Telegraph. En egyptisk reporter døde etter at han ble skutt under demonstrasjonene på Tahrir-plassen.

Også norske journalister ble angrepet under opptøyene i Egypt, blant annet ble fire norske journalister overfalt, ranet og arrestert i Kairo 3. februar.  

Arrestert som spion Angrepet mot Logan skjedde bare en uke etter at Logan ble arrestert av egyptisk militære mistenkt for å være israelsk spion. Logan beskrev arrestasjon senere slik:

«Vi ble ikke angrepet av gale mennesker i Tahrir-plassen. Vi ble arrestert av det egyptiske militæret. Arrestert, anholdt og avhørt. Vi ble satt på håndjern, fikk bind for øynene og mens militære siktet på oss med pistoler ble vår sjåfør banket opp», fortalte hun The Escquire.

«Vi ble anklaget for å være israelske spioner. Vi ble anklaget for å være agenter. Vi ble anklaget for alt mulig», fortalte reporteren, som ble sendt tilbake til USA.

På tross av den traumatiske opplevelsen valgte Logan å reise tilbake til Egypt sist torsdag, én dag før hun ble angrepet.

- Dette er galskap «En del av meg føler at dette er galskap. Men en annen del av meg har gjort en gjennomtenkt og rasjonell avgjørelse sammen med mitt team», fortalte hun før hun fløy tilbake til Egypt torsdag.

Logan utdyped sine tanker rundt dette i Charlie Rose Show mandag 7. februar:  «Det er veldig vanskelig for meg å være borte fra det som skjer», sa hun da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer