Sylvi Listhaugs avgang:

Rett før klokka 23 i går slo Listhaug nummeret til både Siv og Erna: - Ante ingenting

Etter møtet i statsministerboligen i går kveld, bestemte Sylvi Listhaug seg i samråd med ektemannen for å tre tilbake som justisminister.

SLUTTEN: Sylvi Listhaug kunngjorde på pressekonferansen i Nydalen tirsdag morgen at hun trakk seg som justisminister.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLUTTEN: Sylvi Listhaug kunngjorde på pressekonferansen i Nydalen tirsdag morgen at hun trakk seg som justisminister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingen ting tydet på at Sylvi Listhaug skulle trekke seg som justisminister da de frammøtte politikerne fra regjeringspartiene gikk hvert til sitt. Kilder forteller til Dagbladet at samtalene forløp i rolige former.

Til stede var partilederne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp), de parlamentariske lederne Trond Helleland (H), Hans Andreas Limi (Frp) og Terje Breivik (V), samt justisminister Sylvi Listhaug. Venstre-leder Trine Skei Grande deltok på telefon fra Trondheim.

- Samtalene dreide seg i stor grad om strategien før debatten om mistillitsforslaget i Stortinget. Hva vi kunne forvente oss av innlegg fra de forskjellige opposisjonspartiene, og hvordan vi skulle håndtere det, forteller en kilde til Dagbladet.

Last og brast

Erna Solberg har stått last og brast med sin omstridte statsråd, men skal ha gitt Sylvi Listhaug tydelig beskjed om hvor utsatt hennes jobb som justisminister ville bli hvis regjeringen overlevde mistillitssaken i Stortinget.

- Jeg har ikke opplevd press fra verken fra Høyre eller Venstre for å få Sylvi til å trekke seg, snarere tvert om, sier Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer