Rett fra fest til krisepakke

Men Senatet utsetter godkjenning av utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


President Barack Obama skal allerede I dag møte sine økonomiske rådgivere, opplyser Det hvite hus.


Agendaen for møtet er å diskutere Obamas planlagte krisepakke for den amerikanske økonomien.

Obama har lovet at krisehjelpen skal bidra til å skape flere millioner nye arbeidsplasser.


Senatet vil ikke godta Hillary Clinton som utenriksminister før onsdag, men flere andre ministre fikk grønt lys av de folkevalgte tirsdag.

Steven Chu ble enstemming godkjent som USAs nye energiminister. Det samme gjorde landbruksminister Tom Vilsack, utdanningsminister Arne Duncan, Innenriksminister Ken Salazar og minister for innenlands sikkerhet Janet Napolitano.


Peter Orszag fikk dessuten grønt lys som budsjettsjef i Det hvite hus.

Debatt om Clinton-penger

Planen var at også Clinton skulle få Senatets godkjenning tirsdag, men på grunn av innvendinger fra en republikansk politiker, skulle avstemningen først finne sted onsdag.

Senator John Cornyn fra Texas ønsker en debatt om de utenlandske gavene som er gitt til stiftelsen til Bill Clinton, Hillary Clintons ektemann.

- Målet er ikke å stanse Hillary Clinton fra å bli utenriksminister, men få en dypere debatt om økonomiske bindinger, sier Cornyn.

(NTB- AFP - Reuters).

 

 NÅ BEGYNNER JOBBEN:  president Barack Obama og Michelle på ball i går kveld. I dag starter jobben med den økonomiske krisepakken. Foto:AP/SCANPIX/Haraz N. Ghanbari.
NÅ BEGYNNER JOBBEN: president Barack Obama og Michelle på ball i går kveld. I dag starter jobben med den økonomiske krisepakken. Foto:AP/SCANPIX/Haraz N. Ghanbari. Vis mer