Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rett fra hjertet

Den amerikanske ræppartisten Nonchalant går på scenen i Oslo Spektrum i kveld. Med mild røst taler hun doplangere og voldsmenn midt imot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har klare meninger om hva som foregår. Singelen «5 O'Clock» handler om konsekvensene av dophandel. Om hvilken forferdelig skjebne familiene lider. Familier, som via hensynsløse mennesker er knyttet til denne trafikken.

- Forskjellen mellom meg og enkelte andre ræppartister er at jeg ikke bruker støtende ord. Jeg vil ikke risikere at mine nieser og nevøer skal høre meg si noe jeg ikke vil de skal høre, sier Nonchalant.

Én av åtte

Nonchalant heter egentlig Tanya Pointer. Hun er yngstemann i en søskenflokk på åtte og er vokst opp i Washington DC. Tidligere i vår ga hun ut debutalbumet «Until The Day». Musikken er enkel og vennlig, mens Nonchalants vokal tar vending mot gospel og r'n'b innimellom ræppen.

- Jeg har sunget helt siden jeg var liten. Det var tilfeldig at det var ræppmusikk som ble gjennombruddet mitt. Jeg freestylet først (finne på ræpptekster der og da) sammen med vennene mine før det ble alvor av dette.

Opp med hånden!

I kveld går Nonchalant på scenen på Oslo Spektrum. Den amerikanske jenta har allerede turnert i Europa noen uker, og hun er veldig begeistret for mottakelsen hos publikum.

- Det har gått over all forventning. Det virker som publikum i alle aldere setter pris på musikken min. Selv om mange ikke har hørt låtene fra før strekker de hånden i været og viser fem fingrer når jeg synger «Five O'Clock».

Til høsten begynner Nonchalant å jobbe med et oppfølger album.