Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rett fra pub

To minutter TV2s direktesending av "Årets spiller 2000" satt Erik Mykland, Eirik Bakke og Steffen Iversen på pub tvers over gaten for festlokalet Fredrikstad Kino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Produksjonsassistenten lette febrilsk etter de tre som alle ble med på årets lag. Hvor er han, hvor er han, ropte produksjonsassistenten febrilsk og kom løpende ut fra Fredrikstad Kino. På andre siden av gata satt trioen Erik Mykland, Eirik Bakke og Steffen Iversen og nøt god drikke før sending. Da assistenten endelig fant festgutta, ble de straks ført inn i festlokalet der TV2-reporterne ventet i spenning. Inne i festlokalet måtte Myggen tre ganger på scenen. Først som midtbanespiller på årets lag, deretter fikk han folkeprisen og til slutt mottok han hedersprisen Årets spiller, kåret av spillerne selv.

Festkvelden startet imidertid noen timer tidligere da de to gamle lagkameratene Petter Belsvik og Erik Mykland kom feststemte ned fra hotellrommet. Sistnevnte iført tradisjonelle tyske Läderhosen. Mykland var i godt humør, skjulte godt at han var en av favorittene til tittelen årets spiller.

- Vi får se hvordan det går. Jeg har noen sommerfugler i magen, sa Mykland da han før prisutdelingen tok plass ved siden av Knut Anders Fostervold og en lokal bilselger fra Fredrikstad. Myggen ville ikke si så mye om årets sesong, men at han var en klar favoritt blant medspillerne var det liten tvil om.

Årets spiller i Tippeligaen, Ørjan Berg, sier følgende om Myggen:

- Erik har vært veldig bra i Hellas, på landslaget og i Tyskland. Han fikk min stemme, og fortjener å få tittelen årets spiller.

Fotograf Iversen

Etter middag med festtaler og eksklusiv mat, kriblet det i beina til fotballspillerne. Tottenham-proff Steffen Iversen tok regien over showet da han grep Dagblad-fotografens kamera og knipset i vei i retning Erik Mykland og Morgan Andersen.

- Hvordan funker det her, undret Iversen før han knipset i vei.

Resultatet ble kunstnerisk.

- Det ble ikke veldig bra, medga Iversen da Dagbladet viste han bildene.

En kultfigur

Etter bildeseansen fortsatte festen på rom 601, enda var det en snau halvtime igjen til prisutdelingen. Trioen Myggen, Eirik Bakke og Steffen Iversen tok heisen sammen med Åge Hareide. Dagbladet var med på heisturen. Myggen, Bakke og Iversen fleipet lystig med journalisten. Da journalisten spurte Myggen om han kunne fortelle litt om årets sesong lo han og gikk.

Under det direktesendte TV-showet ble Erik Mykland overrakt folkeprisen av såpestjernen Lene Elise Bergum fra Hotell Cæsar.

- Jeg er helt grønn på fotball, men jeg har fått med meg at Erik er den beste fotballspilleren. Jeg har også sett det selv, sa Bergum til Dagbladet.

Juryens begrunnelse var litt mer velfundert.

«Risør-gutten har blitt en kultfigur blant den norske, greske og tyske befolkningen på grunn av sin karismatiske væremåte som en av verdens beste midtbanespillere.»

Nok en fest

- Jeg hadde ikke forberedt meg på noen tale. Det var et helvete da jeg oppdaget at alle andre hadde gjort det, sa Myggen da han fikk overrakt prisen.

Da Morgan Andersen fra NISO inviterte Mykland til festen, svarte Myggen:

-Jeg har vel vært nok på fest i det siste. Men jeg ombestemte meg, for NISO er et godt tiltak.

Festen fortsatte utover natten.

<B>PÅ FEST:</B>Vålerenga- trener Tom Nordlie koste seg på festen. På banen har ikke Enga-trener hatt mye å glede seg over så langt denne sesongen.
<B>CHAMPAGNE LEAGUE:</B>RBKs mesterliga (t.v.) og Bjørn Otto Bragstad var selvsagt på plass på fotballfesten.
<B>MED PAPPA PÅ FEST:</B>Jostein Flo kom sammen med sønnen Casper og Trine Grung, kjent fra NRK petre.