Reglene for karantenehotell:

Rett fra utlandet til karantene

Ett spørsmål i grensekontrollen avgjør om du skal på karantenehotell eller ikke. Dette møter nordmenn på vei hjem fra utlandet på Gardermoen.

GARDEMOEN: - Det er en nødvendig karantene man er nødt til å ta, sier reisende May Kristin Knutsen. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært på en nødvendig eller en unødvendig reise? Svaret på det spørsmålet avgjør nå om nordmenn som kommer fra utlandet, får dra hjem eller ikke.

Tirsdag innførte regjeringen nye nasjonale coronatiltak, og strammet samtidig inn på reglene for reisekarantene. Nå må alle reisende til Norge, inkludert norske statsborgere, tilbringe minst ei uke på karantenehotell hvis utenlandsreisen har vært såkalt unødvendig.

På Norges hovedflyplass Oslo Lufthavn Gardermoen jobber flere instanser sammen for å sørge for at de reisende som kommer inn i landet, havner der de skal.

Slik blir de reisende møtt når de lander i Norge.

Politiet: - Krevende

Emirates-flygingen fra Dubai til Gardermoen landet sju minutter før tida klokka 12.13 fredag ettermiddag. Bare 23 minutter tidligere landet en KLM-flyging fra Amsterdam på Gardermoen.

I mars 2019 ville de reisende ha blitt sluset inn til forskjellige deler av flyplassen. Passasjerene om bord flyet fra Dubai ville ha måttet passere grensekontrollen. Flyet fra Nederland, en del av Schengenavtalen, hadde fått passere uten passkontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer