Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rett i statskassa?

Et helt hus med tilhørende tomt kan bli inndratt til statskassa, fordi det er brukt til ulovlig spritproduksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, er dette første gang politiet prøver seg på en slik inndragelse.

Begrunnelsen er at villaen på Høybråten i Oslo ikke lenger var et hus, men en Hjemmebrent-fabrikk, da politiet aksjonerte mot stedet.

Huset, som var ribbet innvendig, er anslått til å ha en salgsverdi på ca. 3,5 millioner kroner, om det først foretas en investering på anslagsvis en halv million kroner.

Miljødiesel

Det var 31. juli 2004 at politiet slo til mot spritfabrikken midt i villastrøket nord-øst i Oslo. I Oslo tingrett denne uka møtte huseier - en 49-årig mann, og en leietaker i huset- en 26-åring, som tiltalte i Oslo tingrett.

Spritfabrikken baserte produksjonen på svensk miljøbensin, som ble renset for salg og konsum til norske hjem. Produksjonen skal ha pågått noen måneder, før politiet fikk tips om fabrikken.

Rettshistorie

Advokat Oscar Ihlebæk, som forsvarer huseieren, sier til Dagbladet at inndragningen av huset til fordel for statskassa, vil skape rettshistorie.

HUS ELLER FABRIKK? Politiet mener dette huset på Høybråten i Oslo var en ren hjemmebrent-fabrikk. Foto: Frank Karlsen
HUS ELLER FABRIKK? Politiet mener dette huset på Høybråten i Oslo var en ren hjemmebrent-fabrikk. Foto: Frank Karlsen Vis mer

-  Min klient forklarer at han først ikke ante at huset ble brukt til spritproduksjon. Han leide ut huset for 10 000 kroner måneden, og trodde det ble brukt til et lagerlokale. Å inndra huset vil ut fra sakens forholdsmessighet savne sidestykke, sier Ihlebæk.

-  Din klient ble arrestert med ca. 40 liter ferdig vare?

-  Ja, det sikret han seg, fordi leietakeren ikke hadde betalt husleie som avtalt, sier forsvareren.

Oslo-politiet har påstått fengsel i 120 dager for leietakeren, som har en spritdom fra før, og 75 dagers fengsel for huseieren.

FORSVARER: Oscar Ihlebæk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling