Krever ny etterforskning:

- Rett og slett ikke fornøyd

Bistandsadvokatene til de pårørende i Baneheia-saken er ikke tilfreds med avhørene av Viggo Kristiansen. Mener politiet ikke har vært grundige nok.

BRUTALT DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet i Baneheia i 2001. Foto: Privat
BRUTALT DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet i Baneheia i 2001. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsadvokaten nærmer seg en beslutning i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken, men vil ikke få sendt noen innstilling til Riksadvokaten før jul. Dermed må Viggo Kristiansen vente til 2022 med å få svar på om han får en ny behandling i retten eller om det innstilles på en frifinnelse.

I mellomtida jobber politiet med siste fase av den nye etterforskningen. Bistandsadvokatene til de pårørende etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10), som ble voldtatt og drept i Baneheia i 2000, er imidlertid ikke tilfreds med jobben som er gjort.

- Vi mener svarene som er gitt i avhør av Kristiansen ikke er tilstrekkelig fulgt opp med ytterligere spørsmål fra politiets side. Vi har stilt oss undrende til at enkelte områder huskes veldig detaljert, mens andre områder nesten ikke huskes i det hele tatt, sier advokat Håkon Brækhus til Dagbladet.

Etterlyser etterforskning

Nå har han og kollega Audun Beckstrøm sendt et skriv til statsadvokaten, hvor de krever at det gjennomføres ytterligere avhør av Viggo Kristiansen.

Kristiansen har allerede blitt avhørt tidligere i høst. Det samme har Jan Helge Andersen, som ble dømt til 19 års fengsel i samme sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer