Rett øst med Kula Shaker

Det er noe med engelske popstjerner som kommer til provinsielle småstater som Norge. Stjernestatusen dobles mens innsatsen halveres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte så godt da Crispian Mills vandret inn på en mørklagt scene med en tent kandelaber i hånda og de tre andre gutta på slep. Åpningslåta «Hey Dude» satt akkurat der den skulle med en tilsynelatende tent og spillekåt Mills og et tett og energisk komp. Der og da ante vi definitivt konturene av et bra liveband.

Også andre ganger fungerte Kula Shaker bra, som i den brusende versjonen av Deep Purples gjennombruddshit «Hush» (skrevet av Joe South).

Men i går framsto Kula Shaker som de reneste lettvektere. En hel rekke av våre egne band hadde spilt Kula regelrett av scenen.

Mest på trynet gikk bandets så langt største hit, «Tattva». Tråere popstjerner enn det Mills og co. framsto som i denne låta er det lenge siden vi har sett. Og tenk å kløne det til på en slik godlåt, da gitt!

Kula Shaker hadde neppe helt dagen. Generelt sett sitter man igjen med inntrykket av band som ikke spiller spesielt bra sammen og som ikke har verdens største sceneutstråling.

Dessverre aner vi at de hadde anstrengt seg en tanke mer hvis adressen på konsertstedet hadde vært London og ikke Majorstua.