Rett tilbake til Danmark tross innseilingsdrama

1.556 om bord da «Stena Saga» fikk motortrøbbel utenfor Drøbak.

 DRAMATISK FOR MANGE:  Brann- og evakueringsalarmen på "Stena Saga" like etter klokka 17 i dag ga et dramatisk inntrykk også fra land. Her ligger "Stena Saga" på tvers i Drøbaksundet. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.
DRAMATISK FOR MANGE: Brann- og evakueringsalarmen på "Stena Saga" like etter klokka 17 i dag ga et dramatisk inntrykk også fra land. Her ligger "Stena Saga" på tvers i Drøbaksundet. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samme ferje returnerer fra Oslo til Frederikshavn i Danmark i kveld til tross for det som mange passasjerer om bord på «Stena Saga» oppfattet som en dramatisk situasjon ved innseilingen til Oslo i ettermiddag.

Det var 1376 passasjerer og et mannskap på 180 om bord da brann- og evakueringsalarmen gikk noen få minutter etter klokka 17.00 rett utenfor Drøbak.

- Det var tekniske problemer og røykutvikling fra veivhuset i en av de fire hovedmotorene i maskinrommet som utløste alarmen. Vanligvis går «Stena Saga» bare for to motorer adgangen, så turen til Fredrikshavn i kveld er helt uproblematisk.

Halv time forsinket - På grunn av forsinkelsene utenfor Drøbak blir avgangen til Danmark en halv time forsinket. Avgangen blir først ved 20-tiden, sier rutedirektør Rickard Ternblom i rederiet Stena Line til Dagbladet.

Den interne alarmen for mannskapet på «Stena Saga» gikk klokka 17.02 da ferja var rett sør for Drøbak.

- Under slike alarmer, som for eksempel kan være utløst av damp fra en dusj, har mannskapet 90 sekudner på å avklare situasjonen før alarmen går over hele skipet. I dette tilfellet tok besetningen ingen sjanser fordi det var så mange mennesker om bord og konsekvensene av motorproblemet ikke var 100 prosent avklart, sier rutedirektøren til Dagbladet.

Kapteinen valgte å la «Stena Saga» drive forbi Drøbak fordi leia var oversiktlig langt fram.

Ferja tar rundt 2000 passasjerer når den er full.

 MOT KAI I OSLO:   "Stena Saga" på vei inn mot havn i Oslo ved 19-tiden i kveld etter at alarmen gikk to timer tidligere utenfor Drøbak. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
MOT KAI I OSLO: "Stena Saga" på vei inn mot havn i Oslo ved 19-tiden i kveld etter at alarmen gikk to timer tidligere utenfor Drøbak. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer