DRAMATISK FOR MANGE:  Brann- og evakueringsalarmen på "Stena Saga" like etter klokka 17 i dag ga et dramatisk inntrykk også fra land. Her ligger "Stena Saga" på tvers i Drøbaksundet. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.
DRAMATISK FOR MANGE: Brann- og evakueringsalarmen på "Stena Saga" like etter klokka 17 i dag ga et dramatisk inntrykk også fra land. Her ligger "Stena Saga" på tvers i Drøbaksundet. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.Vis mer

Rett tilbake til Danmark tross innseilingsdrama

1.556 om bord da «Stena Saga» fikk motortrøbbel utenfor Drøbak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samme ferje returnerer fra Oslo til Frederikshavn i Danmark i kveld til tross for det som mange passasjerer om bord på «Stena Saga» oppfattet som en dramatisk situasjon ved innseilingen til Oslo i ettermiddag.

Det var 1376 passasjerer og et mannskap på 180 om bord da brann- og evakueringsalarmen gikk noen få minutter etter klokka 17.00 rett utenfor Drøbak.

- Det var tekniske problemer og røykutvikling fra veivhuset i en av de fire hovedmotorene i maskinrommet som utløste alarmen. Vanligvis går «Stena Saga» bare for to motorer adgangen, så turen til Fredrikshavn i kveld er helt uproblematisk.

Halv time forsinket - På grunn av forsinkelsene utenfor Drøbak blir avgangen til Danmark en halv time forsinket. Avgangen blir først ved 20-tiden, sier rutedirektør Rickard Ternblom i rederiet Stena Line til Dagbladet.

Den interne alarmen for mannskapet på «Stena Saga» gikk klokka 17.02 da ferja var rett sør for Drøbak.

- Under slike alarmer, som for eksempel kan være utløst av damp fra en dusj, har mannskapet 90 sekudner på å avklare situasjonen før alarmen går over hele skipet. I dette tilfellet tok besetningen ingen sjanser fordi det var så mange mennesker om bord og konsekvensene av motorproblemet ikke var 100 prosent avklart, sier rutedirektøren til Dagbladet.

Kapteinen valgte å la «Stena Saga» drive forbi Drøbak fordi leia var oversiktlig langt fram.

Ferja tar rundt 2000 passasjerer når den er full.

 MOT KAI I OSLO:   "Stena Saga" på vei inn mot havn i Oslo ved 19-tiden i kveld etter at alarmen gikk to timer tidligere utenfor Drøbak. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
MOT KAI I OSLO: "Stena Saga" på vei inn mot havn i Oslo ved 19-tiden i kveld etter at alarmen gikk to timer tidligere utenfor Drøbak. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer