Rett utenfor Oslo vil de bygge veganerdrømmen

Sammen med 20 andre drømmer Jørund Aase Falkenberg (41) om et vegansk nabofellesskap på Tomter i Indre Østfold.

Grønt nabofellesskap: Jørund (41) har en drøm om å utvikle et bofellesskap med 25 boenheter, et felles hus og dyrkingsareal. Reporter: Marthe S. Lien Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOMTER (Dagbladet): - Jeg har gradvis følt et større savn for å ha et fellesskap rundt meg, sier Jørund Aase Falkenberg (41).

Han står på et jorde i Tomter i den nye kommunen Indre Østfold. Her drømmer han, arkitekt Arild Eriksen og 20 andre personer om å etablere et kollektiv for veganere.

- Man må ikke være veganer for å bo her, men vi vil definere fellesområdene som veganske og fellesmiddagene vil være plantebaserte. Er man positiv til det, så er man velkommen, sier Falkenberg.

Det var Smaalenenes Avis som først omtalte prosjektet.

Fra det som i dag er et jorde, men som Falkenberg og de andre håper kan bli et boligområde med yrende folkeliv, er det bare en kort spasertur bort til togstasjonen i Tomter.

- I 2022, når Follobanen står klar, vil det ta rundt 24 minutter inn til Oslo, tror jeg, sier Falkenberg.

- Alene i sine egne celler

Gruppen som vil bygge på Tomter består av blant annet ingeniører av forskjellig slag, en jurist og et pensjonistpar. Hovedsakelig er aldersspennet fra 30 til 40 år. De er blitt kjent via en Facebook-gruppe som ble etablert i 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer