Retten: - Kvinnen mangler «selvbeherskelse i trafikken»

Kvinne dømt for å ha fulgt etter og kjørt på syklist i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-årene uten gyldig førerkort er dømt til fengsel i 45 dager for å ha fulgt etter og kjørt på en syklist på Majorstua i Oslo. Ifølge dommen mangler kvinnen «selvbeherskelse i trafikken».

Dette brukes av Oslo tingrett som begrunnelse for at hun får en såkalt sperrefrist på tre år før hun kan ta lappen, skriver Aftenposten.

Kvinnen var i retten, tiltalt for å ha «ved bruk av særlig farlig redskap, å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme.»

Det var på Majorstuen i 2011 at kvinnen skal ha kjørt etter en syklist etter en konfrontasjon, kjørt over i motsatt kjøreretning og opp på fortau og traff ham.

- Banket og sparket Ifølge tiltalen skal kvinnen først ha forårsaket ulykken og deretter unnlatt å ville hjelpe den skadde syklisten.

Kvinnen forklarte i retten at den mannlige syklisten først kom bort til hennes bil da hun sto ved en fotgjengerfelt.

- Han banket og sparket i bilen, sa tiltalte.

Hun forklarte at hun gikk ut av bilen og ropte til syklisten, som da var i 30-åra. Hun forklarte at hun gikk inn i bilen igjen.

- Sparket speilet - Han prøvde å få tak i veska mi gjennom vinduet, men jeg holdt den fast, sa hun. Hun forklarte at han deretter sparket speilet på bilen, og satte seg på sykkelen og forsvant.

Kvinnens kjæreste var da på stedet, hun sa at han sa at de måtte finne syklisten for å få ham til å betale for det ødelagte speilet.
Kjæresten syklet, og hun tok bilen. Kort tid seinere så hun ham.

- Jeg gasser på for å skremme ham opp på fortauet, fortelte hun i retten.

Hun sa at hun traff sykkelen, og oppfattet at han hoppet av sykkelen, og over et gjerde.

Smerter Ifølge tiltalen fikk syklisten smerter i albuen, ryggen og ribbein etter påkjørselen.

Kvinnen hadde ikke gyldig førerkort da ulykken skjedde.

Hun sa seg skyldig på alle tiltalepunkter, bortsett fra ett. Hun sa at hun ikke med viten og vilje traff syklisten, og forlot ham skadd.

- Hvis jeg trodde at han hadde blitt skadet, så hadde jeg aldri kjørt, sa hun i Oslo tingrett.

(Dagbladet/NTB)