Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Retten løslot Akbar-slektninger

Politiet fikk ikke rettens medhold i begjæringen om fire uker full isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Domstolen brukte lang tid på å fatte denne beslutningen og vi må bare respektere det, sier overbetjent i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, til Dagbladet.no.

Samtidig påpeker han at etterforskningen av faren og onkelen til Mohammad Akbar vil fortsette. Politiets teori går ut på at Akbar iscenesatte sine egen bortføring. 

-Vi vil fortsette arbeidet med å bekrefte eller avkrefte vår mistanke om at disse to var innblandet i rømlingen , sier Abrahamsen og fortsetter.

- Ï denne etterforskningen blir vi nødt til å ta til etterretning at de er ute.

Arrestert lørdag

Lørdag ble Mohammad Akbars far og onkel arrestert i forbindelse med saken, og mandag ba politiet om fire ukers varetektsfengsling med fullt brev- og besøksforbud av de to slektningene.

Det ville ikke Oslo tingrett ha noe av, til tross for at politiet mener de to medvirket til at Mohammad Akbar klarte å rømme da han var på besøk hos sin syke mor fredag. Dermed ble de to løslatt i ettermiddag.

Politiet vil ikke si noe om slektningenes alibi, og heller ikke hva som gjør at de ikke tror på forklaringene deres. Ifølge farens advokat, John Christian Elden, skal faren ikke ha hatt noe med sønnen å gjøre siden 2005.

- Iscenesatte bortføringen 

Politiets teori er at Akbar selv iscenesatte bortføringen. 24-åringen hadde fått permisjon fra fengselet for å besøke sin syke mor da to bevæpnede menn truet og bandt politifolkene som var med ham.

Gjennom advokat Linn Anett Borge skal Akbar ha gitt beskjed om at han er skadet, og at han vil melde seg for politiet. Til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) sier Abrahamsen at politiet ennå ikke har hatt kontakt med 24-åringen.