Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Retten mangler motbevis fordi det ikke har vært lov å snakke om Jensens hemmelige prosjekt

Elden mener retten ikke har fått presentert alle bevis. 

SLUTTPROSEDYRE: Den siste dagen av rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen er satt av til prosedyrene til Jensens forsvarere. Foto: Thomas Rasmus Skaug /
SLUTTPROSEDYRE: Den siste dagen av rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen er satt av til prosedyrene til Jensens forsvarere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I raskt tempo fortsetter advokat John Christian Elden sin sluttprosedyre i rettssaken mot den tidligere politilederen Eirik Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Forsvareren har allerede beskrevet hele Cappelens forklaring som et eventyr, og antydet at de vil påstå null dager straff for Jensen.

Hemmelig prosjekt

Etter en kort pause tar Elden for seg det han mener er problematikken rundt det at de i løpet av rettssaken ikke har hatt lov til å snakke om et hemmelig prosjekt Jensen har arbeidet med i løpet av karrieren.

Elden viser fram en plastmappe og sier:

- Denne mappa er tom, fordi jeg ikke har noe å putte i den. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke kan føre bevis for det Jensen har jobbet med, ikke har fått lov å fortelle hva virksomheten hans har bestått i. Men dette er et sentralt poeng med tanke på motbevisførsel. Når vi ikke kan snakke om dette, mangler retten også bevis for hvorfor han «kjørte dit den natta, tok den ruta, hadde de pengene», sier Elden og fortsetter:

- Mangler svar

- Det er mange spørsmål rundt dette som vi ikke har fått svar på – men fordi en annen rett har lagt ned kjennelse om at det får ikke vi spørre om, si noe om eller høre om - har vi ikke fått svar på dette.

- Mappen er tom, og retten må være særlig oppmerksom på at det kan være en legitim grunn til at det mangler motargumenter.

Dommer Heger avbryter Elden og påpeker at det ikke har kommet noen begjæring fra Jensens forsvarere om å oppheve kjennelsen om å ikke snakke om dette hemmelige prosjektet i retten.

Elden svarer Heger med at han opplevde at kjennelsen var endelig juridisk, ettersom den er avsagt av en annen dommer.

Jensen er tiltalt etter straffeloven paragraf 162 for medvirkning til innførsel av narkotika under særdeles skjerpende omstendigheter - strafferamme på 21 år og straffeloven paragraf 276 b for grov korrupsjon - strafferamme på ti år.

Han nekter straffskyld.

PÅSTAND: Spesialenheten legger ned påstand om 21 års fengsel for Jensen. Slik begrunnes påstanden. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart