Retten: Mistanken mot terrorsiktede er styrket

Terrorsiktede menn på 27 og 29 år er fengslet i fire nye uker.

NEKTER SKYLD:  27-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier klienten ikke har gjort noe galt. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
NEKTER SKYLD: 27-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier klienten ikke har gjort noe galt. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To terrorsiktede menn på 27 og 29 år er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker. Retten slår fast at mistanken mot dem er styrket.

To av de tre som er siktet i saken, ble framstilt for forlenget varetektsfengsling onsdag.

Politiets sikkerhetstjeneste opprettholder samtidig siktelsen mot 24-åringen som ble løslatt mot meldeplikt tirsdag.

- Skulle bli med i ISIL De tre ble pågrepet 27. mai og siktet for deltakelse i eller støtte til en terrororganisasjon.

Ifølge PST skal de siktede ha planlagt å slutte seg til terrororganisasjonen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) i nær fremtid, og to av dem er siktet for annen materiell støtte til gruppen. De er siktet etter straffelovens paragraf 147.

PST hadde bedt om fire ukers varetektsfengsling og fikk rettens medhold i dette.

- Retten var enige med oss, og den sier også at mistanken er styrket. Det tar vi til etterretning, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til NTB.

Mye beslaglagt materiale PST fortsetter ifølge Bernsen arbeidet med å avhøre vitner i saken.

- Vi har også forholdsvis mye beslaglagt materiale å gå gjennom. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå mer i detalj, forteller informasjonssjefen, som ikke ønsker å anså hvor lang tid politiet regner med å bruke på arbeidet.

Begge de varetektsfengslede mennene er underlagt brev- og besøkskontroll i hele varetektsperioden.

Overfor NRK understreker 27-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling, at klienten mener han ikke har gjort noe galt og ikke erkjenner straffskyld.

- Det ligger i sakens natur at han er en konservativ muslim som er bekymret for en rekke spørsmål på lik linje med andre oppegående og tenkende mennesker her i verden, sier Meling.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer