SPARKET: Topp-dommer Svein-Erik Edvartsen fikk sparken fra fotballforbundet. Nå har NFF trukket seg fra rettsmegling, uten å orientere Oslo tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPARKET: Topp-dommer Svein-Erik Edvartsen fikk sparken fra fotballforbundet. Nå har NFF trukket seg fra rettsmegling, uten å orientere Oslo tingrett. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Arbeidskonflikt

Retten reagerer mot NFF

Uten å varsle retten trakk Norges Fotballforbund seg fra rettsmeglingen i konflikten med Svein-Erik Edvartsen. Det stemmer ikke, sier NFF.

Tingrettsdommer Cathrine Hrasky i Oslo tingrett reagerer kraftig på at Norges Fotballforbund - uten å varsle Oslo tingrett - har trukket seg fra rettsmeglingen i konflikten med fotballdommer Svein-Erik Edvartsen.

Den profilerte fotballdommeren har vært i en uforsonlig konflikt med Norges Fotballforbund. Han er beskyldt for å være illojal, og i fjor vinter ble han nektet å dømme eliteseriekamper, til tross for at han sertifisert til å dømme internasjonale kamper.

Sparken

I september i fjor fikk Edvartsen sparken fra stillingen som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF.

Nå skulle Edvardsen og fotballforbundet møte i Oslo tingrett for rettsmegling, i håp om finne en løsning på konflikten. Men i dag ble det kjent at fotballforbundet har trukket seg fra meglingen.

I en mail Dagbladet har fått tilgang til skriver tingrettsdommer Hrasky:

«Etter å ha lest avisen nå ser jeg at NFF (Norges Fotballforbund, red.anm.) trekker seg fra rettsmekling. Jeg synes det er uheldig å lese om dette i media uten at retten er informert».

Tingrettsdommeren mener det er uheldig med avlysning kort tid i forkant.

Manglende vilje

- Jeg ber derfor om en rask tilbakemelding på om dette er tilfellet og en redegjørelse for bakgrunnen for dette endrede standpunkt. Slik retten vurderer det er det en rekke muligheter til å finne en god løsning på saken, men viljen må være der, skriver tingrettsdommer Cathrine Hrasky i en e-post.​

NFF mener de har sitt på det tørre.

- Som advokat for NFF sørget jeg selvsagt for at tingretten var første mottaker av forbundets beslutning om å takke nei til rettsmeklingen førstkommende mandag. Meddelelsen ble på vanlig måte oversendt tingretten før kontortidens slutt, via rettens elektroniske Aktørportal. Via systemet, mottok advokat Elden samtidig kopi, sier NFFs advokat Magnus Stray Vyrje.

OPPGITT: Advokat John Christian Elden er oppgitt over NFF. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPGITT: Advokat John Christian Elden er oppgitt over NFF. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Reagerer

Advokat John Christian Elden, som representerer Svein-Erik Edvartsen reagerer kraftig på NFFs oppførsel.

- Jeg er enig med Oslo tingrett i oppfatningen om NFFs adferd her. Det hører ikke hjemme noe sted, men er dessverre megetsigende for hvordan de har turet fram i denne saken, sier advokat John Christian Elden, og legger til:

- Men rettssak slipper fotballforbundet ikke unna, så da får vi heller vente og se på dommen når den kommer.