Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Retten rundstjeles

Og narkomane tar overdoser på do. Ledelsen ved Bergen tinghus slår alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Bergen tinghus er det fritt fram. Hvem som helst kan gå fritt rundt inn på arkiver og dommerkontorer, melder NRK.no. Nå slår ledelsen alarm.

- Det er bare et spørsmål om tid før det skjer noe alvorlig i Tinghuset, sier sorenskriver Martin Tenold i Bergen tingrett til NRK.no.

Det har vært flere tyverier fra kontorene. Bare en vakt passer på alle kontorene, dørene, og de 140 ansatte. Det har også vært flere overdoser på tingrettens toaletter.

Nå krever Tinghuset tiltak fra justisministeren. De vil ha egne soner for ansatte og publikum. Da må tinghuset bygges om, og Gulating lagmannsrett må ut.

- Nøkkelen til å gjøre noe med sikkerheten i Tinghuset ligger i at Gulating lagmannsrett får nye lokaler. Det har en planlagt siden nittitallet så det er på tide at en får realisert bygget, sier avdelingsdirektør Jann Ola Berget i Domstoladministrasjonen.

Nå skal det leies inn en ekstra vakt, og det skal innføres overfallsalarmer. Det vurderes også å fjerne navneskilt fra dørene for å minske sjansene for hevnaksjoner mot ansatte.