Forsvinningsdramaet:

Retten: Skjellig grunn til mistanke

I en ny beslutning fra Nedre Romerike tingrett, delvis basert på nye bevis, finner retten - igjen - at det er skjellig grunn til å mistenke Tom Hagen for drap eller medvirkning til drap.

DETTE SKJEDDE: Tom Hagen ringte Anne-Elisabeth åtte ganger den dagen hun forsvant. I denne videoen får du detaljene fra alt det andre som skjedde den dagen. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet startet i dag undersøkelser av Tom og Anne-Elisabeth Hagens hytte på Biri. De har også sperret av ekteparets hytte på Kvitfjell, i påvente av nye søk der.

Det skjer etter at politiet har fått tillatelse fra Nedre Romerike tingrett.

I den forbindelse har retten kommet til at det nå er skjellig grunn til å mistenke Tom Hagen for å ha drept eller medvirket til å drepe sin forsvunne kone.

Nedre Romerike tingrett konkluderer dermed motsatt av hva Eidsivating lagmannsrett gjorde da den valgte å løslate Tom Hagen 7. mai i år.

La fram nye beviser

Politiadvokat Haris Hrenovica sier de har lagt fram nye beviser for tingretten, som ikke var kjent for politiet på tidspunktet da Hagen ble løslatt.

- Politiet har ikke lagt skjul på at vi i mellomtida har gjort funn som er relevante for å opplyse saken. Tingretten har selvsagt fått tilgang til det som er av beviser, både de som var før og de nye bevisene i saken, i forbindelse med politiets begjæring om ransaking og gransking, sier Hrenovica til Dagbladet.

Hagens forsvarer reagerer

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, reagerer kraftig på tingrettens avgjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer