- Retten stempler meg som ei hore

Fire menn ble frikjent for voldtekt, blant annet fordi kvinnen (21) hadde hatt frivillig sex med en annen natta før.

FIRE FRIKJENT: Tidligere denne uka ble fire menn frikjent for voldtekt. - Det kan jeg ikke leve med, sier kvinnen (21). Foto: PER LARS TONSTAD
FIRE FRIKJENT: Tidligere denne uka ble fire menn frikjent for voldtekt. - Det kan jeg ikke leve med, sier kvinnen (21). Foto: PER LARS TONSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØRLANDET (Dagbladet): - Retten stempler meg som ei hore, sier hun.

Snart ett år er gått siden skrekknatta på campingplassen ved Oslo. Det har vært et fryktelig år for kvinnen. Enda verre ble det da dommen mot tre litauere og en tysker falt i Oslo tingrett for få dager siden. Alle de fire ble frifunnet.

- Et slag i ansiktet. Etter dette er norske kvinner fritt vilt, menn kan bare forsyne seg og risikerer ingen straff, mener 21-åringen.

Retten legger vekt på at kvinnen husker lite fra natta overgrepene skjedde.

Dessuten påpeker retten at hun hadde hatt sex med en irsk mann på campingplassen natta før. Retten slår derfor fast at hun i beruset tilstand ikke er fremmed for å ha seksuell omgang med menn hun ikke kjenner så godt.

River meg i stykker - Dommen river meg helt i stykker, jeg har ingen verdighet igjen. Bevisene ligger der, likevel blir de ikke dømt. Jeg er ung, men ser ikke lenger noen mening med livet. Skal jeg måtte kjempe så lenge jeg lever, jeg vet ikke om jeg orker det, sier hun.

Kvinnen møter Dagbladet sammen med sin eldre søster. De er gode venninner, og var sammen den kvelden overgrepene skjedde. Nå nyter de sommeren på Sørlandet noen dager. Ikke i hjembyen, men det er godt å få en avveksling i hverdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer