Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Retten til rett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barnevernet er i støpeskjea, og Dagsavisen stiller seg kritisk til barnevernets fylkesnemnder. Avisa kritiserer nemndene, som mest ivaretar foreldrenes interesser når barnevernet ønsker å overta omsorgen for barna med tvang. Barnas behov for hjelp blir satt til side, advokatene krangler for skyhøye honorarer og påfører samfunnet høye utgifter, heter det.
  • Når Stortinget skal drøfte fylkesnemndene, minner vi om at ordningen kom i stand som svar på foreldrenes tidligere svake posisjon i tvangssaker. Å miste foreldreretten er av de største tap foreldre kan lide. Vi godtar derfor ingen ordning som svekker foreldrenes rettslige styrke. Nemndene skal se til at rettssikkerheten og hensynet til barnets beste ivaretas på en måte som i praksis også er godt barnevern. Hele vårt rettssystem hviler på jurister som tar betalt for å tolke loven. Det gjelder selvfølgelig også når barnevernloven skal håndheves.
Hele Norges coronakart